FI JVA C.I.E. BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA TLNJW-15 TLNW-15 BALTJW- 15  BALTW-16 RIGAW-18 HeW-18 BY GR MVA RTK1 RTK2 Magicfox`s Nebbiolo
"MINKU"
 
 
 
 
Rekisterinumero: FI23310/14
Siru: 985170002971029
Syntynyt: 11.03.2014

Minku Koiranetissä
 
Minku on meidän koirista se kainaloinen. Missä me, siellä Minku :) Temperamentiltaan äitiinsä tullut, rauhallinen tuumailija, utelias, lempeä ja omanarvontuntoinen neiti. Minku puhuu koiraa erinomaisesti ja samoin lukee meitä ihmisiä.  Minku tykkää kaiken kanniskelusta, noutaja kun on- kaikkein eniten meidän koirista, aina jotain suussa :) Nenänkäyttö ja tokoilu ovat Minkun sydäntä lähellä, äitiinsä tullut tyttö tässäkin suhteessa! Kaikki yhdessä tekeminen on Minkulle mieluisaa, eikä into lopu koskaan kesken!
 
Luonne:
 
MH- luonnekuvaus suoritettu hyväksytysti 04.10.2015
Mäntsälä, kuvaajina Riitta Liimatainen ja Heidi Kaatiala

Pentutestin (6.5 vko) luonnekuvaus Minkusta:
"Pentu on aggressiivinen, dominoiva, röyhkeä ja itsevarma. Ei suositella ensimmäiseksi koiraksi eikä lapsiperheseen. Tarvitsee määrätietoisen kouluttajan, paljon koulutusta ja johtajuusharjoituksia. Voi olla erinomainen koira oikeissa käsissä."

Terveystulokset:

Silmät: Ok, toisessa PPM iris-iris (ei vaikuta näköön eikä jalostuskäyttöön)

PRA: A (terve)
CEA: A (terve)
Polvet: 00 
Lonkat: AA
Kyynärät: 00
Selkä: LTV0, normaali
        VA0, normaali
DE: CLEAR (terve)
JADD: Normal (terve)
CP1: Normal (terve)
CDDY: CDDY/N 
Sydänkuuntelu: ei sivuääniä

PENTUEET

Piemonte- pentue syntynyt 16.01.2018. Pentueessa 5 urosta ja 3 narttua.
 
TULOKSET

MEJÄ:

FI JVA
 
OSKK mestaruusmejä Orivesi 19.05.2019: Voi 1 46 pistettä, tuomarina Sari Kangaslampi. Mestaruuskisan sija 4.
Koeselostus: "Minkulle osoitetaan alkumakaus, jonka se tutkii innokkaasti ja syö veren. Alkaa maa- ja ilmavainuinen työskentely jäljen sivuja tarkistellen. Koko matkalla vain muutama laajempi tarkistuslenkki. 1. kulman katkolla ensin hiukan yli ja kaartaen seuraavalle osuudelle. 2. kahdella rengastuksella ja 3. aavistuksen oikaisten ja vielä lenkillä takakautta varmistaen. 1. makaus ohi, muut osoittaa selvästi pysähtyen nuuhkimaan, viimeisen vielä syö. Kaadolle suoraan, jää tutkimaan. Sopivavauhtista työskentelyä, koiralle työnkuva on selvä. Hyvä suoritus".
 
Tollermejä Virrat 12.08.2018: Voi 1 44 pistettä, tuomarina Annamari Murtolahti
Koeselostus: "Koira ohjataan jäljelle, josta alkaa sopivanvauhtinen jäljestystyö, missä käytetään hyväksi sekä maa- että ilmavainua. Kaikki osuudet edetään pääsääntöisesti jäljen tuntumassa, välillä molemmin puolin aaltoillen. Kolmannen suoran alussa pisto jäljen sivuun, jossa metsäkanalintu. Lintu lähtee lentoon ja koira vinkaisee nykäisten perään. Kehotuksesta takaisin jäljestystyöhön. Viimeisen suoran lopussa pisto jäljen oikealle puolelle. Kulmista 1. jolla katko, parilla rengastuksella uudelle osuudelle. 2. kulma laajalla lenkillä ja 3. kulma tarkasti. Makauksista 1., 2. ja 3. merkataan erinomaisesti pysähtymällä, 4. kävellään yli. Suoraan kaadolle, joka kiinnostaa".
 
Tammela, SNJ:n mejäkoe, 06.07.2018: Voi 1 42 pistettä, tuomarina Antti Koski
Koeselostus: "Alkumakauksen veri nuuhkitaan tarkkaan ja siitä hyvä ohjaus jäljelle. Vauhti on maaston sopiva, mutta etenemistä haittasivat runsaat riistajälkien tarkastelut jokaisella osuudella. Ensimmäinen makaus ohittuu, muut makaukset löydetään ja osoitetaan erinomaisesti. Ensimmäisellä kulmalla on veretön katko. Se ratkaistiin suoraviivaisesti veren lopusta osin jäljentekijöiden jälkiin tukeutuen. Seuraava kulma vähän pitkäksi, uusi osuus löytyy kuitenkin nopeasti. Viimeinen kulma ratkaistaan rengastaen. Kaadolle tultiin hieman sivusta. Koira löytää sorkan ja jää nuuhkimaan sitä. Runsaat riistajälkien tarkastelut haittasivat muuten mainiota suoritusta."
 
Valkeakoski 27.05.2018: Voi 2 32 pistettä, tuomarina Karla Sohlman
Koeselostus: "Minku tutkii alkumakauksen ja saatetaan päivän työtehtävään mallikkaasti. Heti opastinmatkan jälkeen Minkun häntä laskee ja jäädään seisoskelemaan. Katsellaan epäilleen eteen ja sivuille. Hiivitään vähän eteenpäin ja syykin selviää. Jäljelle on tn supi tuonut raadon ja sen lemu saa koiran varuilleen. Hetken katsellaan ja pyöritään ja lähdetään jäljeltä. 1. hukka. Tämä uusi kohtaaminen sai Minkun selvästi pelokkaaksi ja verijälki unohtui. Yritetään vielä ja hyvin nuori koira kokoaa itsensä ja lähdetään annettuun työtehtävään. Alkaa sopivavauhtinen jäljestys, jossa käytetään ilmavainua. Kaikki osuudet edetään pientä ja isompaa aaltokuviota käyttäen. Matkalle mahdutetaan rengastuksia ja pistoja, mutta kaadolle tullaan joka kiinnosti. 1. kulma, jolla katko, veretyksen lopusta laajalla kaarroksella ulkokautta. 2- kulma ensin yli, sitten kaarretaan 2. osuudelle. 3. pienellä taustan tarkistuksella. Makauksista osoittaa 1. ja 3., muut jäävät kaarroksilla ohitetuiksi. Nuori jäljestäjän alku, joka osasi kyllä käyttää nenäänsä ja hoiti homman hyvin, vaikka alkuun oli tullutkin "mörkö". Kokemuksien myötä uskon, että ohjaajan lenkityskin pienenee. Tsemppiä jatkoon".
 
Orivesi Päijälä 20.05.2018: Voi 1 44 pistettä, tuomarina Mikko Ahti
Koeselostus: "Huolellisesti ohjattu lähtö, alkumakaus merkaten. Koiran työskentely on ilmavainuista ja veretyksen tuntumassa hyvin etenevää. Loppuosa viimeisestä osuudesta hieman suuripiirteisemmin ja lenkityksin. Ensimmäiseltä kulmalta hieman pitkäksi ja uusi osuus löytyy lenkin jälkeen. Toinen kulma ok pienellä suunnan tarkistuksella. Kolmas kulma on katko ja selviää rengastamalla. Makauksista merkataan yksi, kahdella nopea nyökkäys ja pysähdyksien olisi pitänyt olla selvemmät. Yksi makaus ohitettiin. Kaadosta sai ilmavainun jo kaukaa, mikä aiheutti lopun lenkityksiä, sorkka kuitenkin löytyi hienosti ja sitä jäätiin tutkimaan".
 
Ikaalinen Riitiala 06.05.2018: Voi 1 40 pistettä, tuomarina Anne Viitanen
Koeselostus: "Minku nuuskii alkumakuun huolellisesti ja ohjataan hyvin jäljelle. Jäljestys on ilmavainuista ja isosti aaltoilevaa jälkiuran molemmin puolin. 1:llä osuudella yksi tarkastuslenkki. 2 osuuden alkupuolelle mahtuu muutamia tarkasteluja, loppuosuus hyvin. 3:s osuus huomattavasti suoraviivaisempaa ja maavainukin enemmän käytössä. 4:llä osuudella muutamia tuulen aiheuttamia tarkastuksia, mutta muuten hyvin. Kaadon omii nuuhkimalla ja jäämällä luokse. Makuista merkkaa yhden hyvin, kaksi nopeasti nuuhkaisten ja yksi ohi. 1:n kulma lievästi oikaisten ja takaa tarkistaen, 2. kulma oikaisten. 3:s kulma jossa katko, kahdella rengastuksella veriuran alkuun. Vahvasti ilmavainuiselle koiralle tuulipaikat tuottivat hieman lisätyötä, mutta niistä Minku selviytyi hienosti".
 
Mynämäki 22.04.2018: Voi 1 42 pistettä, tuomarina Johanna Lindfors
Koeselostus: "Ohjattu lähtö. Koira aloittaa aaltoilevan jälkityön maa- ja ilmavainua käyttäen. Välillä aaltoilu on melko laajaakin, välillä tulee tarkistuspyörähdyksiä. Ohjaaja jarruttaa vauhdin sopivaksi. Makauksista merkataan kolme. Neljännellä koira nyökkää makauksen kohdalla, mutta pysähtyy vasta sen jälkeen. Ensimmäinen kulma oikaistaan hieman. Toinen, jolla katko, hienosti yhdellä laajalla kaarroksella. Kolmas hyvin. Tulee kaadolle laajalla kaarroksella takaa, jää siihen ja on siitä kiinnostunut".
 
Karvia 03.09.2017, Satakunnan kennelpiirin piirinmestaruuskoe, ylituomarina Kari Hyytiäinen:
Voi 1 43 pistettä, PM- sija 7.
Koeselostus: "Alkumakaus nuuhkitaan. Koira jäljestää pääosin ilmavainulla välillä jäljen päällä ja välillä jäljen suuntaisesti risteillen, etenee reipasta vauhtia ja tekee muutaman tarkistuksen jäljen sivuille. Katkokulmaa ensin rengastellaan tovi mutta jatko selviää lopulta jälkeä myöten, muut kulmat pienillä tarkastuksilla. Makauksista kaksi merkkaa selvästi ja kaksi nopeasti nuuhkaisten. Sorkalle suoraan ja sitä nuuskitaan. Hyvä suoritus":
 
Keuruu 27.08.2017: Voi 1 47 pistettä, tuomarina Kalle Järvinen
Koeselostus: "Minkulle näytetään alkumakuu, josta alkaa varsin ripeä jäljestys. Kaikki osuudet jäljellä tai jäljen tuntumassa. Makauksista merkkaa ensimmäisen, toisen ja kolmannen, neljäs ohi. Ensimmäinen kulma, jolla katko, jäljentekijän jälkiin tukeutuen jatkoon. Toinen kulma pienellä takalenkillä, kolmas kulma tarkasti. Sorkaille viipyillen ja se kiinnosti. Koirakolle lisää jarrua niin saadaan napattua viimeiset roikkuvat pisteet pois".
 
Eurajoki 14.5.2017: Voi 2 30 p, tuomarina Piia Kairenius
Koeselostus: "Ohjatusti jäljelle. Minku aloittaa maa- ja ilmavainuisen jälkityön ja etenee pääsääntöisesti aaltoillen jäljen molemmin puolin välillä laajallakin aaltokuviolla jäljen alusta loppuun. Loppua kohti jäljestys muuttuu suoraviivaisemmaksi. Ensimmäisellä osuudella useampia tarkistuslenkkejä riistanjäljille. Makauksista 1 ja 3 nopeasti nuuhkaisten, 2 ja 4 hyvin. 1. kulma, jolla katko laajoilla lenkeillä samalla riistanjälkiä ohimennen tarkastaen. 2 ja 3 kulma hieman oikaisten. Aaltoilevasta työskentelystä johtuen tiheässä taimikossa ajautuu sorkasta ohi ja jatkaa saappaan jälkiä aina hukkaan asti. Palautetaan verijäljelle ja tullaan suoraan sorkalle, jota nuuhkii ja jää viereen. Lupaava jälkikoira, joka tarvitsee vielä hieman lisää jälkiuskollisuutta jotta muutenkin aaltoilevasta jäljestystyylistä jäisi turhat riistanjälkien tarkastelut pois. Vauhti ja koiran ja ohjaajan yhteistyö hyvää".
 
Mynämäki 23.4.2017: Voi 1 45 p-> FI JVA, tuomarina Jessika Järviniemi
Koeselostus: "Minku- koira merkkaa alkumakauksen ja siitä ohjatusti jäljelle. Koira etenee määrätietoisesti jälkiuralla tai aivan sen tuntumassa. 1. osuudella yksi tarkistuslenkki, 2. osuudella pari lenkkiä joista toinen laajempi, mutta selvittää lopulta sen omatoimisesti. 3. osuudella yksi tarkistuslenkki ja viimeinen osuus tarkasti jälkiuralla. 1. kulma jolla katko, koira etenee veretetyn osuuden loppuun ja sitten nopeasti kaartaen seuraavalle osuudelle. Toisella kulmalla tarkistuslenkki ja kolmas kulma tarkasti. Makauksista kolme merkkaa selvästi ja yhden ylittää. Kaadolle tulee suoraan jonka nuuskii. Onnea!!!
 
Orivesi, Päijälä 04.09.2016: Voi 1 45 p, tuomarina Tommi Sianoja
Koeselostus: "Minku nuuhkii alkumakuun ja aloittaa pääosin ilmavainuisen jälkiuralla aaltoillen etenevän työn. Vauhti on sopivaa. Joka osuudella tehdään myös muutama hieman laajempi kierros sivulla. Viimeisen osuuden alussa ja lopussa pyöritään hetken ajan jäljen molemmin puolin. Työ on itsenäistä ja ohjaajan luottamus koiraan 100 %. Kolmannen osuuden lopulla koiran itseluottamusta koetellaan, kun se risukossa juuttuu valjaistaan kantoon. Ohjaajan irrotettua koira kiipelistä se jatkaa kuitenkin hienosti työtään. Ensimmäinen kulma takaa ja ulkokautta lenkittäen. Toinen, jolla katko, tekijöiden jälkiin tukeutuen jatkoon. Kolmas pyöritään ennen ja jälkeen, mutta kulma mennään jäljen mukaan. Makuista merkkaa pysähtyen 1, 2 ja 4. Kolmannella ei pysähdy. Kaadolle hieman sivusta jääden sitä nuuhkimaan".
 
Mänttä-Vilppula 28.8.2016: Voi 2, 37 p, tuomarina Marko Aaltonen
Koeselostus: "Lähtö tutkitaan. Ohjattuna jälkityöhön. Edetään maastoon sopivaa vauhtia. Tuulen painaessa hajua, kuljetaan hieman jäljen sivussa, sen suuntaisesti edeten. Matkalla tehdään muutama tarkistus, palaa itsenäisesti takaisin jäljelle. Katkolla veri loppuun, tarkistukset ja jäljentekijöiden jälkiä veretyksen alkuun. Muut kulmat tarkistuksella. Makuista 1. yli, muut merkitään. Vähän ennen kaatoa ilmavainulla jäljen sivuun, kaato ohitetaan, palautetaan. Suoraan kaadolle, jää nuuhkimaan".
 
Tollerimejä Virrat 14.8.2016: Voi 1, 45 p, tuomarina Rauno Koskinen
Koeselostus: "Koira ohjattuna jälkityöhön, jota tehdään pääasiassa maavainulla ja edetään sopivaa vauhtia. Aluksi koira aaltoilee jälkiuralla, mutta loppua kohden eteneminen on suoraviivaisempaa ja pysyttelee jälkiuralla. Makauksia koira merkkaa kaksi, yhden ohittaa ja yhden nuuhkaisee vauhdista. Ensimmäinen kulma jolla katko selviää ensin rengastaen ja loppu ihmisjälkiin tukeutuen. Toinen kulma pienellä takalenkillä ja kolmas jäljen mukaisesti. Kaadolle tullaan suoraan jälkeä pitkin ja se kiinnosti".
 
Keuruu 19.6.2016: Voi 0, tuomarina Olavi Nurmiranta
Koeselostus:"Minku ohjataan jäljelle, jota se etenee sopivaa vauhtia. Osuuksilla koira tekee laajoja tarkistuksia, mutta etenkin kolmas osuus oli tarkkaa jäljestystä. Katkokulman ja toisen kulman koira ohittaa ja yrittää laajalla lenkillä selvittää veriuran suunnan, mutta ajautuu niin kauas jäljestä että tuomitaan hukat. Makauksista koira merkkaa ensimmäisen. Aika ylittyy neljännellä osuudella ja koe keskeytetään".
 
Karvia 14.5.2016: Voi 3, 23 p, tuomarina Virpi Soila
Koeselostus: "Minku ohjataan ensin tutkimaan alkumakuu ja sen jälkeen 10 m alkumatka. Jälkeä kuljetaan vain hetkinen, kunnes riistan hajut vievät koiran mielenkiinnon ja se kulkee hukkaan saakka. Uuden alun jälkeen hyvin jälkeä, kunnes taas riistan perässä hukkaan saakka. Makauksista osoittaa yhden pysähtymällä, 2. ja 3. ei käydä, 4. Minku haistaa kävellessä. Katkokulma selviää laajan tutkinnan jälkeen. 3 osuudella pieni lenkki jäljen sivulla. 2 ja 4 osuudet hyvin jäljen läheisyydessä. Kaadolle tullaan suoraan ja sitä jäädään tutkimaan. Hyvää jälkityötä 1. osuuden riistan seuraamisen jälkeen ja hyvässä yhteistyössä ohjaajan kanssa".
 
Tollerimejä Virrat 16.8.2015: Avo 1, 40 p, tuomarina Kalle Järvinen
Koeselostus: "Minkulle näytetään alkumakuu joka nuuhkaistaan ja alkaa pääsääntöisesti ilmavainuinen sopivavauhtinen jäljestys. Ensimmäinen osuus aivan jäljen tuntumassa, toinen osuus yhdellä laajahkolla tarkistuslenkillä. Kolmannen osuuden alku jäljen sivussa pitkään. Molemmat makuut merkataan, ensimmäinen laajahkolla rengastuksella, toinen todella laajoin kaarroksin ja kehoituksin jäljelle. Sorkasta ohi, mutta kehoituksella Minku huomaa virheensä ja kääntyy sorkalle jonka omii. Minku osaa jäljestää, mutta kulmatyö ja sorkan ohi kävely vaikuttavat pisteisiin. Hyvällä treenillä saadaan varmasti tuloksia". Avo 1, 40 p ja siirto voittajaluokkaan.

Karvia 6.6.2015: Avo 1, 50 p, ylituomarina Aila Hauskamaa
Koeselostus: "Minku haistelee alkumakuun ja lähtee verkkaiseen jäljestykseen, pääosin ilmavainulla. Jäljestys aaltoillen jäljen molemmin puolin. Makaukset merkataan pysähtymällä, kulmat pienellä suunnantarkastuksella. Kaadolle tullaan suoraan ja se kiinnostaa. Hienoa jälkityötä niin ohjaajalta kuin koiraltakin". Avo 1, 50 pistettä.

Novascotiannoutajat ry:n vuoden MEJÄ- tolleri 2017 sija 5.
Pirkanmaan noutajakoiryhdistyksen MEJÄ- tolleri 2017 sija 5.
Keuruunseudun kennelkerhon MEJÄ- tolleri 2017 sija 4.

Taipumuskoe:
Pälkäne 17.9.2016: Nou 0

Tottelevaisuuskoe:
Ikaalinen 21.7.2017: Alo 2, 142 pistettä. Tuomarina Juha Kurtti

Rally-toko RTK1:
Tampere 16.03.2019: ALO HYV 89 pistettä. Tuomarina Iiris Harju
Ilmajoki 06.04.2019: ALO HYV 96 pistettä. Tuomarina Iiris Harju
Porvoo 07.04.2019: ALO HYV 99 pistettä, sija 2. -> RTK1. Tuomarina Taru Leskinen
Tampere 25.05.2019: AVO HYV 88 pistettä. Tuomarina Maria Riski
Nokia 24.08.2019: AVO HYV 88 pistettä. Tuomarina Pia Heikkinen
Ylöjärvi 21.09.2019: AVO HYV 90 pistettä. Tuomarina Maria Riski


Näyttelyt:
3 x ROP- pentu

4 x KP
3 x Viron juniori sert
1 x Latvian juniori sert
8 x ROP- juniori
BIS 4 juniori
28 x ROP
11 x VSP
12 x Suomen sert
2 x Nord- Sert Suomi
1 x Latvian sert
4 x Valko-Venäjän sert
1 x Viron sert
6 x Suomen va-sert
3 x luokkasert Liettua
1 x N-sert Liettua
CACIB 15:

3 x Cacib Latvia
2 x Cacib Valko-Venäjä
6 x Cacib Suomi
1 x Cacib Liettua

1 x vara-cacib -> Cacib Suomi
2 x vara-cacib -> Cacib Viro
5 x vara-cacib Suomi
1 x vara-cacib -> Cacib Liettua
3 x vara-cacib Liettua
2 x vara-cacib Valko-Venäjä
Keuruun seudun kennelkerho ry:n Vuoden Pentu 2014
Pirkan Nuuskujen vuoden 2015 Näyttelykoira
Keuruun seudun kennekerhon vuoden 2015 Näyttelykoira
Akaan rn: RYP-3
Keuruun seudun kennelkerhon vuoden 2016 Näyttelykoira
Satakunnan noutajakoiryhdistyksen vuoden 2017 Näyttelykoira
Tollershow 2018 Paras Pari (yhdessä Lumon kanssa)
Riga Winner 2018: RYP-4
Helsinki Winner 2018
Keuruun seudun kennelkerho ry:n Vuoden Näyttelykoira 2018
Tollershow 2019 Paras Pari (yhdessä Lumon kanssa)