FI JVA C.I.E. BY MVA LV MVA EE MVA LT MVA BALT MVA BYW-15 EE JMVA LV JMVA TLNJW-15 TLNW-15 BALTJW- 15  BALTW-16 RIGAW-18 HeW-18 Magicfox`s Nebbiolo
"MINKU"
 
 
 
 
Rekisterinumero: FI23310/14
Siru: 985170002971029
Syntynyt: 11.03.2014

Minku Koiranetissä
 
Minku on meidän koirista se kainaloinen. Missä me, siellä Minku :) Temperamentiltaan äitiinsä tullut, rauhallinen tuumailija, utelias, lempeä ja omanarvontuntoinen neiti. Minku puhuu koiraa erinomaisesti ja samoin lukee meitä ihmisiä.  Minku tykkää kaiken kanniskelusta, noutaja kun on- kaikkein eniten meidän koirista, aina jotain suussa :) Nenänkäyttö ja tokoilu ovat Minkun sydäntä lähellä, äitiinsä tullut tyttö tässäkin suhteessa! Kaikki yhdessä tekeminen on Minkulle mieluisaa, eikä into lopu koskaan kesken!
 
Luonne:
 
MH- luonnekuvaus suoritettu hyväksytysti 04.10.2015
Mäntsälä, kuvaajina Riitta Liimatainen ja Heidi Kaatiala

Pentutestin (6.5 vko) luonnekuvaus Minkusta:
"Pentu on aggressiivinen, dominoiva, röyhkeä ja itsevarma. Ei suositella ensimmäiseksi koiraksi eikä lapsiperheseen. Tarvitsee määrätietoisen kouluttajan, paljon koulutusta ja johtajuusharjoituksia. Voi olla erinomainen koira oikeissa käsissä."

Terveystulokset:

Silmät: Ok, ei perinnöllisiä silmäsairauksia
PRA: A (terve)
CEA: A (terve)
Polvet: 00 
Lonkat: AA
Kyynärät: 00
Selkä: LTV0, normaali
        VA0, normaali
DE: CLEAR (terve)
JADD: Normal (terve)
CP1: Normal (terve)
CDDY: CDDY/N 
Sydänkuuntelu: ei sivuääniä

PENTUEET

Piemonte- pentue syntynyt 16.01.2018. Pentueessa 5 urosta ja 3 narttua.
 
TULOKSET

MEJÄ:

FI JVA
 
Tollermejä Virrat 12.08.2018: Voi 1 44 pistettä, tuomarina Annamari Murtolahti
Koeselostus: "Koira ohjataan jäljelle, josta alkaa sopivanvauhtinen jäljestystyö, missä käytetään hyväksi sekä maa- että ilmavainua. Kaikki osuudet edetään pääsääntöisesti jäljen tuntumassa, välillä molemmin puolin aaltoillen. Kolmannen suoran alussa pisto jäljen sivuun, jossa metsäkanalintu. Lintu lähtee lentoon ja koira vinkaisee nykäisten perään. Kehotuksesta takaisin jäljestystyöhön. Viimeisen suoran lopussa pisto jäljen oikealle puolelle. Kulmista 1. jolla katko, parilla rengastuksella uudelle osuudelle. 2. kulma laajalla lenkillä ja 3. kulma tarkasti. Makauksista 1., 2. ja 3. merkataan erinomaisesti pysähtymällä, 4. kävellään yli. Suoraan kaadolle, joka kiinnostaa".
 
Tammela, SNJ:n mejäkoe, 06.07.2018: Voi 1 42 pistettä, tuomarina Antti Koski
Koeselostus: "Alkumakauksen veri nuuhkitaan tarkkaan ja siitä hyvä ohjaus jäljelle. Vauhti on maaston sopiva, mutta etenemistä haittasivat runsaat riistajälkien tarkastelut jokaisella osuudella. Ensimmäinen makaus ohittuu, muut makaukset löydetään ja osoitetaan erinomaisesti. Ensimmäisellä kulmalla on veretön katko. Se ratkaistiin suoraviivaisesti veren lopusta osin jäljentekijöiden jälkiin tukeutuen. Seuraava kulma vähän pitkäksi, uusi osuus löytyy kuitenkin nopeasti. Viimeinen kulma ratkaistaan rengastaen. Kaadolle tultiin hieman sivusta. Koira löytää sorkan ja jää nuuhkimaan sitä. Runsaat riistajälkien tarkastelut haittasivat muuten mainiota suoritusta."
 
Valkeakoski 27.05.2018: Voi 2 32 pistettä, tuomarina Karla Sohlman
Koeselostus: "Minku tutkii alkumakauksen ja saatetaan päivän työtehtävään mallikkaasti. Heti opastinmatkan jälkeen Minkun häntä laskee ja jäädään seisoskelemaan. Katsellaan epäilleen eteen ja sivuille. Hiivitään vähän eteenpäin ja syykin selviää. Jäljelle on tn supi tuonut raadon ja sen lemu saa koiran varuilleen. Hetken katsellaan ja pyöritään ja lähdetään jäljeltä. 1. hukka. Tämä uusi kohtaaminen sai Minkun selvästi pelokkaaksi ja verijälki unohtui. Yritetään vielä ja hyvin nuori koira kokoaa itsensä ja lähdetään annettuun työtehtävään. Alkaa sopivavauhtinen jäljestys, jossa käytetään ilmavainua. Kaikki osuudet edetään pientä ja isompaa aaltokuviota käyttäen. Matkalle mahdutetaan rengastuksia ja pistoja, mutta kaadolle tullaan joka kiinnosti. 1. kulma, jolla katko, veretyksen lopusta laajalla kaarroksella ulkokautta. 2- kulma ensin yli, sitten kaarretaan 2. osuudelle. 3. pienellä taustan tarkistuksella. Makauksista osoittaa 1. ja 3., muut jäävät kaarroksilla ohitetuiksi. Nuori jäljestäjän alku, joka osasi kyllä käyttää nenäänsä ja hoiti homman hyvin, vaikka alkuun oli tullutkin "mörkö". Kokemuksien myötä uskon, että ohjaajan lenkityskin pienenee. Tsemppiä jatkoon".
 
Orivesi Päijälä 20.05.2018: Voi 1 44 pistettä, tuomarina Mikko Ahti
Koeselostus: "Huolellisesti ohjattu lähtö, alkumakaus merkaten. Koiran työskentely on ilmavainuista ja veretyksen tuntumassa hyvin etenevää. Loppuosa viimeisestä osuudesta hieman suuripiirteisemmin ja lenkityksin. Ensimmäiseltä kulmalta hieman pitkäksi ja uusi osuus löytyy lenkin jälkeen. Toinen kulma ok pienellä suunnan tarkistuksella. Kolmas kulma on katko ja selviää rengastamalla. Makauksista merkataan yksi, kahdella nopea nyökkäys ja pysähdyksien olisi pitänyt olla selvemmät. Yksi makaus ohitettiin. Kaadosta sai ilmavainun jo kaukaa, mikä aiheutti lopun lenkityksiä, sorkka kuitenkin löytyi hienosti ja sitä jäätiin tutkimaan".
 
Ikaalinen Riitiala 06.05.2018: Voi 1 40 pistettä, tuomarina Anne Viitanen
Koeselostus: "Minku nuuskii alkumakuun huolellisesti ja ohjataan hyvin jäljelle. Jäljestys on ilmavainuista ja isosti aaltoilevaa jälkiuran molemmin puolin. 1:llä osuudella yksi tarkastuslenkki. 2 osuuden alkupuolelle mahtuu muutamia tarkasteluja, loppuosuus hyvin. 3:s osuus huomattavasti suoraviivaisempaa ja maavainukin enemmän käytössä. 4:llä osuudella muutamia tuulen aiheuttamia tarkastuksia, mutta muuten hyvin. Kaadon omii nuuhkimalla ja jäämällä luokse. Makuista merkkaa yhden hyvin, kaksi nopeasti nuuhkaisten ja yksi ohi. 1:n kulma lievästi oikaisten ja takaa tarkistaen, 2. kulma oikaisten. 3:s kulma jossa katko, kahdella rengastuksella veriuran alkuun. Vahvasti ilmavainuiselle koiralle tuulipaikat tuottivat hieman lisätyötä, mutta niistä Minku selviytyi hienosti".
 
Mynämäki 22.04.2018: Voi 1 42 pistettä, tuomarina Johanna Lindfors
Koeselostus: "Ohjattu lähtö. Koira aloittaa aaltoilevan jälkityön maa- ja ilmavainua käyttäen. Välillä aaltoilu on melko laajaakin, välillä tulee tarkistuspyörähdyksiä. Ohjaaja jarruttaa vauhdin sopivaksi. Makauksista merkataan kolme. Neljännellä koira nyökkää makauksen kohdalla, mutta pysähtyy vasta sen jälkeen. Ensimmäinen kulma oikaistaan hieman. Toinen, jolla katko, hienosti yhdellä laajalla kaarroksella. Kolmas hyvin. Tulee kaadolle laajalla kaarroksella takaa, jää siihen ja on siitä kiinnostunut".
 
Karvia 03.09.2017, Satakunnan kennelpiirin piirinmestaruuskoe, ylituomarina Kari Hyytiäinen:
Voi 1 43 pistettä, PM- sija 7.
Koeselostus: "Alkumakaus nuuhkitaan. Koira jäljestää pääosin ilmavainulla välillä jäljen päällä ja välillä jäljen suuntaisesti risteillen, etenee reipasta vauhtia ja tekee muutaman tarkistuksen jäljen sivuille. Katkokulmaa ensin rengastellaan tovi mutta jatko selviää lopulta jälkeä myöten, muut kulmat pienillä tarkastuksilla. Makauksista kaksi merkkaa selvästi ja kaksi nopeasti nuuhkaisten. Sorkalle suoraan ja sitä nuuskitaan. Hyvä suoritus":
 
Keuruu 27.08.2017: Voi 1 47 pistettä, tuomarina Kalle Järvinen
Koeselostus: "Minkulle näytetään alkumakuu, josta alkaa varsin ripeä jäljestys. Kaikki osuudet jäljellä tai jäljen tuntumassa. Makauksista merkkaa ensimmäisen, toisen ja kolmannen, neljäs ohi. Ensimmäinen kulma, jolla katko, jäljentekijän jälkiin tukeutuen jatkoon. Toinen kulma pienellä takalenkillä, kolmas kulma tarkasti. Sorkaille viipyillen ja se kiinnosti. Koirakolle lisää jarrua niin saadaan napattua viimeiset roikkuvat pisteet pois".
 
Eurajoki 14.5.2017: Voi 2 30 p, tuomarina Piia Kairenius
Koeselostus: "Ohjatusti jäljelle. Minku aloittaa maa- ja ilmavainuisen jälkityön ja etenee pääsääntöisesti aaltoillen jäljen molemmin puolin välillä laajallakin aaltokuviolla jäljen alusta loppuun. Loppua kohti jäljestys muuttuu suoraviivaisemmaksi. Ensimmäisellä osuudella useampia tarkistuslenkkejä riistanjäljille. Makauksista 1 ja 3 nopeasti nuuhkaisten, 2 ja 4 hyvin. 1. kulma, jolla katko laajoilla lenkeillä samalla riistanjälkiä ohimennen tarkastaen. 2 ja 3 kulma hieman oikaisten. Aaltoilevasta työskentelystä johtuen tiheässä taimikossa ajautuu sorkasta ohi ja jatkaa saappaan jälkiä aina hukkaan asti. Palautetaan verijäljelle ja tullaan suoraan sorkalle, jota nuuhkii ja jää viereen. Lupaava jälkikoira, joka tarvitsee vielä hieman lisää jälkiuskollisuutta jotta muutenkin aaltoilevasta jäljestystyylistä jäisi turhat riistanjälkien tarkastelut pois. Vauhti ja koiran ja ohjaajan yhteistyö hyvää".
 
Mynämäki 23.4.2017: Voi 1 45 p-> FI JVA, tuomarina Jessika Järviniemi
Koeselostus: "Minku- koira merkkaa alkumakauksen ja siitä ohjatusti jäljelle. Koira etenee määrätietoisesti jälkiuralla tai aivan sen tuntumassa. 1. osuudella yksi tarkistuslenkki, 2. osuudella pari lenkkiä joista toinen laajempi, mutta selvittää lopulta sen omatoimisesti. 3. osuudella yksi tarkistuslenkki ja viimeinen osuus tarkasti jälkiuralla. 1. kulma jolla katko, koira etenee veretetyn osuuden loppuun ja sitten nopeasti kaartaen seuraavalle osuudelle. Toisella kulmalla tarkistuslenkki ja kolmas kulma tarkasti. Makauksista kolme merkkaa selvästi ja yhden ylittää. Kaadolle tulee suoraan jonka nuuskii. Onnea!!!
 
Orivesi, Päijälä 04.09.2016: Voi 1 45 p, tuomarina Tommi Sianoja
Koeselostus: "Minku nuuhkii alkumakuun ja aloittaa pääosin ilmavainuisen jälkiuralla aaltoillen etenevän työn. Vauhti on sopivaa. Joka osuudella tehdään myös muutama hieman laajempi kierros sivulla. Viimeisen osuuden alussa ja lopussa pyöritään hetken ajan jäljen molemmin puolin. Työ on itsenäistä ja ohjaajan luottamus koiraan 100 %. Kolmannen osuuden lopulla koiran itseluottamusta koetellaan, kun se risukossa juuttuu valjaistaan kantoon. Ohjaajan irrotettua koira kiipelistä se jatkaa kuitenkin hienosti työtään. Ensimmäinen kulma takaa ja ulkokautta lenkittäen. Toinen, jolla katko, tekijöiden jälkiin tukeutuen jatkoon. Kolmas pyöritään ennen ja jälkeen, mutta kulma mennään jäljen mukaan. Makuista merkkaa pysähtyen 1, 2 ja 4. Kolmannella ei pysähdy. Kaadolle hieman sivusta jääden sitä nuuhkimaan".
 
Mänttä-Vilppula 28.8.2016: Voi 2, 37 p, tuomarina Marko Aaltonen
Koeselostus: "Lähtö tutkitaan. Ohjattuna jälkityöhön. Edetään maastoon sopivaa vauhtia. Tuulen painaessa hajua, kuljetaan hieman jäljen sivussa, sen suuntaisesti edeten. Matkalla tehdään muutama tarkistus, palaa itsenäisesti takaisin jäljelle. Katkolla veri loppuun, tarkistukset ja jäljentekijöiden jälkiä veretyksen alkuun. Muut kulmat tarkistuksella. Makuista 1. yli, muut merkitään. Vähän ennen kaatoa ilmavainulla jäljen sivuun, kaato ohitetaan, palautetaan. Suoraan kaadolle, jää nuuhkimaan".
 
Tollerimejä Virrat 14.8.2016: Voi 1, 45 p, tuomarina Rauno Koskinen
Koeselostus: "Koira ohjattuna jälkityöhön, jota tehdään pääasiassa maavainulla ja edetään sopivaa vauhtia. Aluksi koira aaltoilee jälkiuralla, mutta loppua kohden eteneminen on suoraviivaisempaa ja pysyttelee jälkiuralla. Makauksia koira merkkaa kaksi, yhden ohittaa ja yhden nuuhkaisee vauhdista. Ensimmäinen kulma jolla katko selviää ensin rengastaen ja loppu ihmisjälkiin tukeutuen. Toinen kulma pienellä takalenkillä ja kolmas jäljen mukaisesti. Kaadolle tullaan suoraan jälkeä pitkin ja se kiinnosti".
 
Keuruu 19.6.2016: Voi 0, tuomarina Olavi Nurmiranta
Koeselostus:"Minku ohjataan jäljelle, jota se etenee sopivaa vauhtia. Osuuksilla koira tekee laajoja tarkistuksia, mutta etenkin kolmas osuus oli tarkkaa jäljestystä. Katkokulman ja toisen kulman koira ohittaa ja yrittää laajalla lenkillä selvittää veriuran suunnan, mutta ajautuu niin kauas jäljestä että tuomitaan hukat. Makauksista koira merkkaa ensimmäisen. Aika ylittyy neljännellä osuudella ja koe keskeytetään".
 
Karvia 14.5.2016: Voi 3, 23 p, tuomarina Virpi Soila
Koeselostus: "Minku ohjataan ensin tutkimaan alkumakuu ja sen jälkeen 10 m alkumatka. Jälkeä kuljetaan vain hetkinen, kunnes riistan hajut vievät koiran mielenkiinnon ja se kulkee hukkaan saakka. Uuden alun jälkeen hyvin jälkeä, kunnes taas riistan perässä hukkaan saakka. Makauksista osoittaa yhden pysähtymällä, 2. ja 3. ei käydä, 4. Minku haistaa kävellessä. Katkokulma selviää laajan tutkinnan jälkeen. 3 osuudella pieni lenkki jäljen sivulla. 2 ja 4 osuudet hyvin jäljen läheisyydessä. Kaadolle tullaan suoraan ja sitä jäädään tutkimaan. Hyvää jälkityötä 1. osuuden riistan seuraamisen jälkeen ja hyvässä yhteistyössä ohjaajan kanssa".
 
Tollerimejä Virrat 16.8.2015: Avo 1, 40 p, tuomarina Kalle Järvinen
Koeselostus: "Minkulle näytetään alkumakuu joka nuuhkaistaan ja alkaa pääsääntöisesti ilmavainuinen sopivavauhtinen jäljestys. Ensimmäinen osuus aivan jäljen tuntumassa, toinen osuus yhdellä laajahkolla tarkistuslenkillä. Kolmannen osuuden alku jäljen sivussa pitkään. Molemmat makuut merkataan, ensimmäinen laajahkolla rengastuksella, toinen todella laajoin kaarroksin ja kehoituksin jäljelle. Sorkasta ohi, mutta kehoituksella Minku huomaa virheensä ja kääntyy sorkalle jonka omii. Minku osaa jäljestää, mutta kulmatyö ja sorkan ohi kävely vaikuttavat pisteisiin. Hyvällä treenillä saadaan varmasti tuloksia". Avo 1, 40 p ja siirto voittajaluokkaan.

Karvia 6.6.2015: Avo 1, 50 p, ylituomarina Aila Hauskamaa
Koeselostus: "Minku haistelee alkumakuun ja lähtee verkkaiseen jäljestykseen, pääosin ilmavainulla. Jäljestys aaltoillen jäljen molemmin puolin. Makaukset merkataan pysähtymällä, kulmat pienellä suunnantarkastuksella. Kaadolle tullaan suoraan ja se kiinnostaa. Hienoa jälkityötä niin ohjaajalta kuin koiraltakin". Avo 1, 50 pistettä.

Novascotiannoutajat ry:n vuoden MEJÄ- tolleri 2017 sija 5.
Pirkanmaan noutajakoiryhdistyksen MEJÄ- tolleri 2017 sija 5.
Keuruunseudun kennelkerhon MEJÄ- tolleri 2017 sija 4.

Taipumuskoe:
Pälkäne 17.9.2016: Nou 0

Tottelevaisuuskoe:
Ikaalinen 21.7.2017: Alo 2, 142 pistettä. Tuomarina Juha Kurtti

Näyttelyt:
3 x ROP- pentu

4 x KP
3 x Viron juniori sert
1 x Latvian juniori sert
8 x ROP- juniori
BIS 4 juniori
24 x ROP
11 x VSP
12 x Suomen sert
1 x Nord- Sert Suomi
1 x Latvian sert
2 x Valko-Venäjän sert
1 x Viron sert
6 x Suomen va-sert
3 x luokkasert Liettua
1 x N-sert Liettua
CACIB 15:

3 x Cacib Latvia
2 x Cacib Valko-Venäjä
6 x Cacib Suomi
1 x Cacib Liettua

1 x vara-cacib -> Cacib Suomi
2 x vara-cacib -> Cacib Viro
5 x vara-cacib Suomi
1 x vara-cacib -> Cacib Liettua
1 x vara-cacib Liettua

Pirkan Nuuskujen vuoden 2015 Näyttelykoira
Keuruun seudun kennekerhon vuoden 2015 Näyttelykoira
Akaan rn: RYP-3
Keuruun seudun kennelkerhon vuoden 2016 Näyttelykoira
Satakunnan noutajakoiryhdistyksen vuoden 2017 Näyttelykoira
Tollershow 2018 Paras Pari (yhdessä Lumon kanssa)
Riga Winner 2018: RYP-4
Helsinki Winner 2018

23.2.2015: Keuruun seudun kennelkerho ry:n Vuoden Pentu 2014

Leos Jancik: juk 1 eri sa pn4 va-sert ROP- juniori
Ann Christin Johansson: juk 1 eri sa pn2 ROP- juniori
Vladimir Piskay: juk 1 eri sa pn2 ROP- juniori
Inga Siil: jun h
Helin Tenson: juk 1 eri sa pn2 ROP- juniori
Elina Ruskovaara: jun h
Marjatta Pylvänäinen-Suorsa: juk 1 eri sa pn3 va-sert
Hannele Jokisilta: jun h
Tanya Ahlman-Stockmari: jun h
Cristian Stefanescu: juk 2 eri
Tiina Illukka: juk 1 eri sa ROP- juniori pn1 ROP
Harto Stockmari: juk 1 eri sa pn2 sert
Helin Tenson: juk 1 eri sa sert
Marjatta Pylvänäinen-Suorsa: juk 1 eri sa pn3 sert
Graham Kerr: juk 1 eri sa pn4 va-sert
Zsuzsanna Vaczi-Balogh: juk 1 eri sa pn1 sert VSP
Wim Wellens: juk 1 eri sa pn2 sert ROP- juniori
Rosemarie Wild: juk 1 eri sa pn4 ROP- juniori BIS- 4 juniori
Orlagh Murray: juk 1 eri
Helin Tenson: juk 1 eri sa pn2 sert
Ekaterina Senashenko: juk 2 eri
Satu Ylä-Mononen: juk 2 eri
Grzegorz Weron: juk 1 eh
Tatyana Raschihmarova: nuk 1 eri sa pn1 sert cacib VSP
Renata Petkeviciene: juk 1 eri sa jun-sert VSP -> LV JMVA
Cathy Delmar: nuk 1 eh
Perdo Sanches Delerue: nuk 1 eri sa pn2 sert va-cacib ->cacib
Helin Tenson: juk 1 eri sa pn2 sert
Hans Rosenberg: juk 1 eri
Sverre Sand: juk 1 eri sa pn1 ROP BaltJw-15
Alberto Cuccilato: nuk 1 eri sa pn1 sert cacib ROP BYW-15
Viktoras Avtusko: nuk 1 eri sa pn1 sert cacib ROP -> BY MVA, LV MVA
Riitta-Liisa Lehtonen: nuk 1 eri sa pn1 VSP sert
Tarja Hovila: vak 1 eri sa pn1 VSP sert
Eeva Rautala: vak 3 eri sa (SNJ päänäyttely)
Rui Oliveira: vak 1 eri sa pn2 sert va-cacib
Matti Luoso: vak 1 eri sa pn2 va-sert
Harri Lehkonen: vak 3 eri sa
21.2.2016: Pirkanmaan noutajakoirayhdistyksen vuoden 2015 Näyttelykoira
22.2.2016: Keuruun seudun kennelkerhon vuoden 2015 Näyttelykoira
Hilkka Salohalla: nuk 1 eri sa pn3 va-sert
Kati Heiskanen: vak 1 eri sa pn4 va-sert
Paavo Mattila: vak 1 eri sa pn1 VSP sert
Helin Tenson: vak 1 eri sa pn1 VSP
Dina Korna: vak 2 eri sa pn2 sert va-cacib -> cacib -> EE MVA
Irina Obapolenko: vak 1 eri sa pn1 ROP
Vojislav Al Daghistani: vak 1 eri sa pn1 ROP
Tapio Eerola: vak 1 eri sa pn1 ROP, ryhmäkilpailu Tiina Illukka: RYP-3
Saija Juutilainen: vak 1 eri sa pn1 ROP
Riitta Niemelä: vak 2 eri sa pn4
Marko Lepasaar: vak 2 eri sa pn3
Arja Koskelo: vak 3 eri sa pn4
Svend Lovenkjaer: vak 1 eri sa pn1 ROP cacib
Carl-Gunnar Stafberg: vak 2 eri sa pn4
Theo Leenen: vak 2 eri sa pn3
Malgorzata Wieremiejczyk-Wierzchowska: vak 2 eri sa pn3
Nemanja Jovanovic: vak 1 eri sa pn1 VSP
Marjatta Pylvänäinen-Suorsa: vak 1 eri sa pn1 VSP
Jari Partanen: vak 1 eri sa pn1 ROP cacib
Margaret Davis: vak 3
eri
Tuula Savolainen: vak 2 eri
Bertil Lundgren: vak 3 eri SA
Vladimir Cairovic: vak 3 eri
Zaur Agabeyli: vak 1 eri pn2 luokkasert va-cacib -> cacib -> C.I.E.
Flyora Chaikovskaya: vak 1 eri pn1 luokkasert N-sert cacib
Augustin Ionescu: vak 1 eri luokka-sert vara-cacib -> LT MVA BALT MVA
Jaana Hartus: vak 1 eri sa pn1 ROP
Per Kristian Andersen: vak 1 eri sa pn1 ROP
Anatoli Zhuk: vak 2 eri sa pn2
Lars Widen: vak 1 eri sa pn1 cacib ROP
Heather Langfeld: val eri
Jukka Kuusisto: vak 1 eri sa pn2
Elena Ruskovaara: vak 1 eri sa pn1 cacib ROP Baltic Winner 2016
Sanna Kaven: vak 3 eri sa
Tiina Illukka: val eri
Jaana Hartus: val eri
Eva Neilsen: vak 1 eri sa pn1 cacib VSP
Einar Paulsen: vak 2 eri sa pn3 va-cacib
Pia Itkonen: vak 1 eri sa pn1 ROP
Markku Kipinä: vak 1 eri sa pn1 ROP
Riitta Niemelä: vak 2 eri sa pn4
Esko Nummijärvi: vak 2 eri sa pn3
Raimo Louhio: vak 2 eri
Paul Stanton: vak 2 eri sa pn4 va-cacib
Vesa Lehtonen: vak 1 eri sa pn2
Vantu Cristian: vak 3 eri
Elena Ruskovaara: vak 1 eri sa pn1 ROP
Pia Itkonen: vak 1 eri sa pn1 ROP
Leni Finne: vak 2 eri sa pn2
Jef Verrees: vak 1 eri sa pn1 ROP BIS 5
Linda Jurgens: vak 2 eri sa pn4 va-cacib
Harto Stockmari: vak 2 eri sa pn2
Leila Kärkäs: vak 2 eri sa pn3
Pertta Ståhlberg: vak 2 eri sa pn4
Tarja Hovila: vak 2 eri
Matti Luoso: vak 2 eri sa
Jari Partanen: vak 2 eri sa pn3
Paul Scanlon: vak 1 eri sa pn1 ROP cacib
Umit Özkanal: vak 3 eri sa pn2 va- cacib
Kirsi Nieminen: vak 3 eri
Hassi Assenmacher-Feyel: vak 2 eri sa pn3
Michelle E Scott: vak 1 eri sa pn2 va-cacib
Paula rekiranta: vak 3 eh
Luis Peixoto: vak 2 eri sa pn3
Marjatta Pylvänäinen-Suorsa: vak 1 eri sa pn2 cacib
Douma Petroula-Effrossyni Richard: vak 3 eh
Jan Roger Sauge: val eh
Madelene Rainey: vak 3 eri sa
Paavo Mattila: vak 2 eri sa
Jari Partanen: vak 2 eri sa pn2 vara-cacib
Harto Stockmari: vak 4 eri
Jaana Hartus: vak 1 eri sa pn1 VSP
Tiina Illukka: vak 2 eh
Pirjo Aaltonen: vak 2 eri
Satu Ylä-Mononen: vak 2 eri sa pn2
Jaana Hartus: vak 2 eri sa pn3
Gabi Orru, Tollershow 2018: vak 3 eri
Kari Järvinen: vak 3 eri
Leni Finne: vak 3 eh
Jaana Hartus: vak 1 eri sa ROP
Riitta Niemelä: vak 1 eri
Helin Tenson: vak 2 eri sa pn3
SNJ:n päänäyttely Lena Hägglund: vak 3 eri sa
Rune Fagerström: vak 1 eri sa pn3
Hannele Jokisilta: vak 2 eri sa pn4
Tijana Konrad: vak 1 eri pn1 ROP cacib RYP-4 Riga Winner 2018
Natalia Bodorajenko: vak 1 eri ROP
Satu Ylä-Mononen: vak 2 eri sa
Markku Kipinä: vak 1 eri sa pn1 VSP Nord- sert Helsinki Winner 2018
Marjo Jaakkola: vak 4 eri sa
Tuula Savolainen: vak 1 eri sa pn4

Arvostelu Kajaani KV 12.01.2019, tuomarina Tuula Savolainen, vak 1 eri sa pn4: "5 v. Tasapainoinen, kaunis kokonaisuus. Erinomaiset rungon mittasuhteet. Hyvä ylälinja. Kaunislinjainen pää. Tummat silmät. Eturintaa saisi olla enemmän. Hyvä rungon tilavuus. Kauniisti kulmautunut takaa. Riittävän viistot olkavarret. Hyvä turkki, hapsut ja häntä. Tasapainoiset tahdikkaat liikkeet. Hienosti esitetty". 

Arvostelu Helsinki Winner 15.12.2018, tuomarina Markku Kipinä, vak 1 eri sa pn1 Nord-sert VSP HW-18: "Erinomainen narttu, niukassa turkissa. Hyvä ylälinja ja häntä. Riittävät kulmaukset. Hyvät pään linjat, silmät, korvat ja purenta. Vaivaton askellus, miellyttävä luonne".

Arvostelu Riga ryhmänäyttely 11.11.2018, tuomarina Natalia Borodajenko, vak 1 eri ROP: "4.5 vuotias, hyvän tyyppinen ja luustoinen narttu. Hyvä runko. Kiva pää ja ilme. Hyvät kulmaukset. Etuosa voisi olla vähän suorempi. Erittäin hyvät liikkeet. Hyvä hännän asento ja turkki. Hyvä temperamentti".
 
Arvostelu Riga Winner KV 10.11.2018, tuomarina Tijana Konrad, vak 1 eri ROP cacib  RYP 4 Riga Winner 2018: "Kaunis pää ja ilme. Oikea purenta. Hyvin asettuneet korvat. Erittäin hyvä etuosa. Erinomainen ylälinja. Hyvät kulmaukset edessä ja takana. Tyypikkäät liikkeet. Hyvälaatuinen turkki".
 
Arvostelu Hyvinkää rn 06.10.2018, tuomarina Rune Fagerström, vak 1 eri sa pn3: "4.5 vuotta, erinomainen koko. Hyvä sukupuolileima. Melko voimakas kallo-osa, hyvä kuono- osa. Hyvä kaula. Sopivat kulmaukset edessä ja takana. Hyvä rintakehän muoto. Erinomainen luusto. Käpälät saisivat olla tiiviimmät. Hyvä lantio. Hyvä väri. Sivulta liikkuu hyvin. Hyvä käytös". 

Arvostelu SNJ Tuulos 29.09.2018, tuomarina Lena Hägglund: "Puhutteleva kokonaisuus. Hyvin kehittynyt valionarttu joka on erinomaista tyyppiä. Kaunis pää ja niska, harmoninen ylälinja. Käyttää häntäänsä hienosti. Hyvä kallo. Riittävät etukulmaukset, hieman avoimet takaa. Erinomainen runko. Kantaa itsensä liikkeessä sivulta hyvin ja hyvällä askelpituudella. Hyvä turkinlaatu. Hyvin esitetty".

Arvostelu Hyvinkää rn 23.09.2018, tuomarina Helin Tenson, vak 2 eri sa pn3: "Erinomaiset mittasuhteet, sopiva luusto. Kaunisilmeinen pää. Hieman kookkaat korvat. Erinomainen ylä- ja alalinja sekä häntä. Tasapainoisesti kulmautunut. Oikealaatuinen turkki. Kauniit, maatavoittavat liikkeet".

Arvostelu Kihniö rn 01.09.2018, tuomarina Jaana Hartus, vak 1 eri sa pn1 ROP: "Erinomainen tyyppi. Keskivahva, tasapainoinen narttu. Hieman pitkä lanneosa. Riittävä raajakorkeus. Hyvä vahva pää, kookkaat korvat. Hyvä runko. Tasapainoiset kulmaukset. Loistavat kepeät liikkeet".
 
Arvostelu Riihimäki nord 26.08.2018, tuomarina Leni Finne, vak 3 eh: "Ok mittasuhteet, sopiva luusto. Oikealinjainen nartun pää. Riittävän tummat silmät. Hyvät korvat, kaula ja ylälinja. Riittävä eturinta. Oikeanmallinen rintakehä. Hieman etuasentoiset riittävästi kulmautuneet eturaajat. Niukat takakulmaukset. Roikkuvat nisät häiritsevät alalinjaa."
 
Arvostelu Tollershow Harjavalta 28.07.2018, tuomarina Gabi Orru, vak 3 eri: "4 vuotias. Kaunis, oikeankokoinen narttu. Feminiininen pää ja oikeanlainen kuono-osa. Riittävän pitkä kaula, tasainen ylälinja. Syvä rintakehä. Erinomainen hännänkanto liikkeessä. Kaksinkertainen tiheä turkki. Liikkuessaan esittää tollerille tyypillisen siluetin. Kauniit valkoiset merkit päässä, rinnassa, tassuissa ja hännässä. Hyvin esitetty".
 
Arvostelu Ylivieska KV 22.07.2018, tuomarina Jaana Hartus, vak 2 eri sa pn3: "Erinomainen tyyppi. Tasapainoinen, vahva narttu. Kaunis ylälinja. Hyvä eturinta. Erinomainen pää. Kevyet, vapaat liikkeet".
 
Arvostelu Seinäjoki RN 21.07.2018, tuomarina Satu Ylä-Mononen, vak 2 eri sa pn2: "Erinomainen koko ja mittasuhteet. Kaunis, tasapainoinen rakenne. Saksipurenta. Hyvä kaula ja kuono. Hieman kookkaat, matalalle kiinnittyneet korvat. Erinomainen kaula ja ylälinja. Vahva luusto. Erinomainen eturinta ja rungon vahvuus. Erinomaisesti kulmautunut. Hieman litteät käpälät. Liikkuu erinomaisella askelpituudella, hieman leveästi edestä. Kaunis, erinomaisessa kunnossa oleva turkki. Esiintyy erinomaisesti".
 
Arvostelu Äänekoski RN 02.06.2018, tuomarina Pirjo Aaltonen, vak 2 eri: "Hyväluustoinen, oikean kokoinen narttu, jolla voisi olla aavistuksen enemmän raajakorkeutta. Hyvät pään mittasuhteet, kaunis ilme. Hyvin asettuneet korvat. Hieman lyhyt ja kevyt alaleuka, riittävän tiivis purenta. Etukäpäliä kääntää ulospäin. Hyvin kannettu häntä. Hyvät taka- ja etuliikkeet. Sopiva askelpituus sivuliikkeessä".

Arvostelu Akaa RN 10.05.2018, tuomarina Tiina Illukka, vak 2 eh: "Hyvä koko ja mittasuhteet. Kaunis pää. Suuret korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Voisi olla paremmin kulmautunut. Hyvä luusto. Hyvä alalinja. Liikkuu hyvin. Turkki ei näyttelykunnossa tänään, jonka vuoksi rodulle tyypillinen häntä puuttuu". 
 
Arvostelu Ruovesi RN 29.04.2018, tuomarina Jaana Hartus, vak 1 eri sa pn1 VSP:"Erinomainen tyyppi. Kaunis runko. Vahvat, hyvät raajat. Erittäin hyvä pää. Kookkaat korvat. Tyypilliset kulmaukset ja liikkeet. Karva ei parhaimmillaan".
 
Arvostelu Tampere KV 26.11.2017, tuomarina Harto Stockmari, vak 4 eri: "Narttumainen kokonaisuus, oikeat mittasuhteet. Hyvä pää ja purenta. Hyvä kaula ja eturinta. Oikeanmuotoinen runko, vähän jyrkkä lantio. Pehmeyttä selässä. Riittävästi kulmautunut takaosa. Ei tänään parhaassa karvassa. Liikuu hyvin edestä, vähän jäykästi takaa".
 
Arvostelu Seinäjoki KV 28.10.2017, tuomarina Jari Partanen, vak 2 eri sa pn2 vara-cacib: "Upea narttu, kaunis pää. Hieman pyöreät silmät ja isot korvat. Erinomainen tiivis kaula. Upea rungon tilavuus. Hyvä eturinta. Oikea lantio. Kaunis häntä. Hyvät sivuliikkeet, hieman ahdas takaa. Upea väri. Hienosti esitetty. Miellyttävä käytös".

Arvostelu Kouvola rn 22.10.2017, tuomarina Paavo Mattila, vak 2 eri sa: "Hieman tukevassa kunnossa esitetty kaunis narttu. Hyvänmallinen kaunis pää. Hyvät rungon mittasuhteet. Erittäin hyvät raajat. Hyvä karvapeite. Liikkuu hyvin. Miellyttävä käytös".
 
Arvostelu Eckerö KV 1.10.2017, tuomarina Madelene Rainey, vak 3 eri sa: "3.5- vuotias kaunis narttu, feminiinisen muotoinen pää, oikea pigmentaatio. Kauniit turkin värimerkit. Hyvä niska ja olat sekä suora ja tasainen ylälinja. Liikkuu upean määrätietoisesti ja kantaa häntänsä oikein. Erittäin hyvin esitetty ja esiintyvä".
 
Arvostelu Tollershow Orimattina 13.08.2017, tuomarina Jan Roger Saude, val eh: "Pienemmän kokoinen narttu, erittäin hyvä tyyppi ja kokonaisuus. Hieman pyöristynyt kallo-osa. Hyvä kaula. Riittävästi kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä ylälinja. Kantaa itsensä hyvin. Voisi olla paremmassa turkissa tänään".

Arvostelu Joensuu KV 12.08.2017, tuomarina Douma Petroula-Effrossyni Richard, vak 3 eh: "Pieni narttu. Erittäin hyvä pää. Toivoisin hieman enemmän kaulaa sekä suoremman ylälinjan. Kiva väri. Hieman kapeat takaliikkeet".

Arvostelu Kuopio KV 06.08.2017, tuomarina Marjatta Pylvänäinen-Suorsa: vak 1 eri sa pn2 cacib: "Hyvät mittasuhteet, riittävä luusto. Kevytlinjainen pää, kookkaat korvat. Tasapainoinen ylälinja, hyvä häntä ja runko. Riittävästi kulmautunut. Hieman painuneet ranteet. Hyvä etu- ja takaliike, sopiva sivuliike".

Arvostelu Valkeakoski KR 05.08.2017, tuomarina Luis Peixoto: vak 2 eri sa pn3: "Rodulle tyypillinen narttu. Kiva feminiininen pää ja ilme. Hyvä niskan pituus. Hyvät etu- ja takakulmaukset. Hyvä turkin laatu. Liikkuu hyvin".

Arvostelu Helsinki KV 29.7.2017, tuomarina Michelle E Scott (Kanada): vak 1 eri sa pn2 va-cacib: "3.5- vuotias. Ihanan tyyppinen narttu. Hyvin kaunis pää ja ilme. Hyvä niska. Hyvä etuosa mutta toivoisin paremman olkapäiden asennon. Hyvä rinta. Kaipaa hieman kypsymistä runkoonsa. Hyvä takaosa. Kesäturkissa, hyvät merkit. Erittäin hyvät liikkeet".
Syy sijotukseen pn- kehässä, vak 1 -> pn2: " Liikkuu ja esiintyy huonommin kuin luokan 2. (Lumo).

Arvostelu Saarijärvi KR 23.7.2017, tuomarina Hassi Assenmacher-Feyel, vak 2 eri sa pn3: "Feminiinen, ilmeikäs pää. Hyvä otsapenger ja silmien väri. Kauniit korvat. Hyvä pigmentti. Hyvä kaula. Hieman pitkärunkoinen, mutta hyvät linjat. Hyvin kulmutunut, polvikulma voisi olla parempi. Toivoisin paremmat etuliikkeet. Kiva turkki ja värimerkit. Hyvä temperamentti".
 
Arvostelu Oulu KV 16.7.2017, tuomarina Kirsi Nieminen, vak 3 eri: "Erinomaista tyyppiä oleva narttu, joka tänään antaa etumatalan vaikutelman. Kuono- osa voisi olla hieman pidempi, muuten hyvä pää. Hyvä kaula. Hieman pitkä lanne. Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu edestä löysästi, muuten hyvin. Karvapeite ei parhaassa näyttelykunnossa. Esitetään hyvin".

Arvostelu Oulu KV 15.7.2017, tuomarina Umit Özkanal vak 3 eri sa pn2 va-cacib: "Kompakti runko, hyvä pää ja oikea purenta. Hyvä ylälinja. Etukulmaukset voisivat olla paremmat, takakulmaukset ok. Liikkuu hyvin. Toivosin lisää temperamenttia. Hyvä turkki ja pigmentti".
 
Arvostelu Ylivieska KV 9.7.2017, tuomarina Paul Scanlon, vak 1 eri sa pn1 ROP cacib: "Erinomainen rotutyyppi. Ihana, feminiinen pää, hyvä kuono- osa. Kaunis otsapenger. Ihanat silmät. Hyvin asettuneet, hyvänmuotoiset korvat. Hyvä niska. Hyvin rakentunut säkä. Erinomainen ylälinja. Hyvä hännän asento. Hyvin kulmautunut takaa. Liikkuu erittäin vapaasti. Ihana silhuetti liikkeessä ja seistessä. Erinomainen turkki ja väri".
 
Arvostelu Mikkeli kr 8.7.2017, tuomarina Jari Partanen, vak 2 eri sa pn3: "Ihana narttu, tänään hieman karvaton. Erinomaiset mittasuhteet ja koko. Hyvä kiilamainen pää. Hieman pyöreät silmät, mutta silti hyvä ilme. Hieman isot korvat. Erinomainen tiivis kaula. Ihana ylälinja. Hyvä tiivis lanne, oikea lantio. Erinomainen väri ja värimerkit. Liikkuu tarmokkaasti. Hyväasentoinen häntä".

Arvostelu Tuusula kr, 1.7.2017, tuomarina Tarja Hovila, vak 2 eri: "Feminiinen narttu, erinomaista tyyppiä. Hyvät mittasuhteet. Melko hyvänmallinen, feminiinen pää. Turhan niukasti kulmautunut edestä. Hyvänmällinen runko. Niukka eturinta. Keskivahva luusto. Hieman niukka kinnerkulmaus. Erinomainen turkinlaatu. Hyvä häntä. Liikkuu ok ja kantaa itsensä hyvin. Miellyttävä käytös".
 
Arvostelu Kotka kv 17.6.2017, tuomarina Perttu Ståhlberg, vak 2 eri sa pn4: "Oikeat mittasuhteet. Kokoon sopiva vahvuus. Hieman lyhyt ja kevyt kuono. Hyvä runko. Niukasti mutta tasapainoisesti kulmautunut. Oikea karvan laatu. Hyvä häntä. Tasapainoinen liike. Miellyttävä käytös".
 
Arvostelu Alavus kr 11.6.2017, tuomarina Leila Kärkäs, vak 2 eri sa pn3: "Hyvät mittasuhteet omaava narttu jolla hyvä pää ja hyväasentoiset korvat. Miellyttävä ilme. Hyvä kaula ja ylälinja. Tasapainoiset riittävät kulmaukset. Vahva niska ja hyvät käpälät. Hyvä runko. Hieman korkea kinner. Hyvä sivuliike, edestä hieman leveä ja löysä. Hyvä pohjavilla mutta peitinkarva ei parhaimmillaan. Miellyttävä käytös".

Arvostelu Heinävesi rn 10.6.2017, tuomarina Harto Stockmari, vak 2 eri sa pn2: "Oikea sukupuolileima ja mittasuhteet. Oikean muotoinen ja ilmeinen pää. Hyvä purenta. Hyvä kaula ja runko. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä karvanlaatu. Liikkuu hyvin".
 
Arvostelu Vanamoisa Viro er 03.06.2017, tuomarina Jef Verrees, vak 1 eri sa pn1 ROP BIS 5: "3- vuotias, erittäin kivan tyypinen. Suloinen pää, oikea ylälinja. Hyväasentoinen häntä, hienossa turkissa. Erinomaiset kulmaukset, liikkuu ja esitetään hienosti".

Arvostelu Luige Viro rn 02.06.2017, tuomarina Leni Finne, vak 2 eri sa pn2: "Kivat mittasuhteet, erinomainen luusto. Oikea pään tyyppi. Kivat silmät ja korvat, oikeanlainen kaula ja ylälinja. Toivoisin lisää eturintaa, hieman lyhyt olkavarsi. Oikeanlainen, hieman syvä runko. Toivoisin lisää takakulmauksia. Oikealainen draivi".
 
Arvostelu Hämeenkyrö rn 25.5.2017, tuomarina Pia Itkonen, vak 1 eri sa pn1 ROP: "Tyypiltään erinomainen, hyvin laadukas kokonaisuus. Kaunisilmeinen, erinomainen pää. Hyvä selkä. Hienosti edukseen kannettu häntä. Kauniit tasapainoiset kulmaukset. Hyvä rintakehä. Vahva lanne. Erinomainen raajaluusto ja käpälät. Hyvälaatuinen karvapeite, joka ei tänään parhaimmillaan. Liikkuu kehän omistaen. Kaunis, hillitty käytös".
 
Arvostelu Ikaalinen rn 13.5.2017, tuomarina Elena Ruskovaara, vak 1 eri sa pn1 ROP: "Viehättävästi käyttäytyvä, hyvin narttumainen, erinomaisessa kunnossa. Erinomainen häntä, vahva kaula. Hyvä runko ja luusto. Miellyttävä raajarakenne ja kulmaukset. Erinomainen ilme. Voimakas tasapainoinen nartun pää. Erinomainen sävykäs karva. Erinomaisen terveet rytmikkäät liikkeet."
 
Arvostelu Hankasalmi rn 1.5.2017, tuomarina Vesa Lehtonen, vak 1 eri sa pn2: "Tasapainoinen kokonaisuus. Hyvä pään malli, mutta kuono voisi olla voimakkaampi. Hyvä kaula ja ylälinja, samoin runko ja luusto. Liikkuu vapaalla askelella. Hyvä karvanlaatu, hieman niukka pohjavilla".
 
Arvostelu Imatra KV 16.4.2017, tuomarina Paul Stanton, vak 2 eri sa pn4 va-cacib: "Keskikokoinen narttu. Tiivis erinomainen kallo, hienot silmät. Hieman ohut alaleuka. Vahva kaula. Erinomainen, hyvinkehittynyt runko ja eturinta. Riittävästi kulmautunut edestä ja takaa. Hyvin kannettu häntä. Liikkuu hyvin sivusta, hieman löysästi edestä. Kaunis väri."
 
Arvostelu Vaasa KV 09.04.2017, tuomarina Raimo Louhio, vak 2 eri: "3 v narttu joka on erinomaista tyyppiä. Hyvä pää ja kaula. Takakorkea selkä. Hyvä häntä. Riittävä runko. Oikein kulmautunut. Hyvät liikkeet".

Arvostelu Jämijärvi rn 02.04.2017, tuomarina Esko Nummjärvi, vak 2 eri sa pn3: "Rotutyyppi erinomainen. Hyvässä kilpailukunnossa. Kaunis pää. Hyvä rakenne ja häntä. Hyvin kaunis väri. Hieman lainehtiva karvapeite".

Arvostelu Lahti KV 26.3.2017, tuomarina Riitta Niemelä, vak 2 eri sa pn4: "Erinomaista tyyppiä oleva, aavistuksen pitkärunkoinen narttu. Sievä pää, pyöreähköt silmät. Hyvä ylälinja, sopiva rungon vahvuus, pitkähkö lanneosa. Erinomainen luusto, sopivasti kulmautunut. Oikea turkinlaatu. Vaivattomat, maatavoittavat liikkeet. Miellyttävä käytös".


Arvostelu Korpilahti rn 19.3.2017, tuomarina Markku Kipinä, vak 1 eri sa pn1 ROP: "Tasapainoisesti rakentunut, lanneosaltaan hieman pitkä narttu. Hyvä luusto ja runko. Hyvä ylälinja ja häntä. Hyväilmeinen pää, suurehkot korvat. Liikkuu vaivattomalla askelella. Hyvä karva. Miellyttävä kokonaisuus".
 
Arvostelu Kouvola rn 4.3.2017, tuomarina Pia Itkonen, vak 1 eri sa pn1 ROP: "Erinomainen tyyppi. Hyvä pää, kuono voisi olla täyteläisempi. Erittäin hyvä kaula, selkä ja häntä. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä rintakehä. Kokonaisuuteen sopiva raajaluusto. Kauniit merkit. Ripaus raajakorkeutta voisi olla hyödyksi. Erinomaiset liikkeet näillä mittasuhteilla".
 
Arvostelu Turku KV 22.1.2017, tuomarina Einar Paulsen, vak 2 eri sa pn3 va-cacib: "3- vuotias, feminiinen narttu, kaunis pää, mukava ilme. Hyvin asettuneet korvat. Oikea niskan pituus, hyvin kulmautunut sekä edestä että takaa. Toivoisin enemmän kaareutuneet kylkiluut. Erinomainen runko ja hännän asento. Erittäin kivat sivuliikkeet, hieman kapeat takaa. Erinomaiset merkit ja erittäin mukavassa turkissa tänään. Oikeanlaiset tassut. Kivasti esitetty".
 
Arvostelu Kajaani KV 14.1.2017, tuomarina Eva Nielsen, vak 1 eri sa pn1 cacib VSP: "Feminiininen, hyvän kokoinen narttu. Feminiininen pää. Hieman kookkaat korvat. Hyvin kulmautunut. Hyvä runko. Hyvä väri, turkki ja merkit. Liikuu hyvin sivusta, hieman kapeasti edestä".
 
Arvostelu Tampere rn 6.12.2016, tuomarina Sanna Kaven, vak 3 eri sa: "Selvästi feminiininen narttu. Erinomainen luusto. Oikea purenta. Hieman isot korvat. Hyvä vahva kaula. Hyvin kehittynyt eturinta ja rintakehä. Vahva lanne. Hyvä lantio. Liikkuu yhdensuuntaisesti, hyvällä sivuaskelella. Häntä oikea- asentoinen ja riittävän hapsuttunut. Hyvä väri ja väritys sekä karvanlaatu. Miellyttävä käytös".
 
Arvostelu Latvia Baltic Winner KV 13.11.2016, tuomarina Elena Ruskovaara, vak 1 eri sa pn1 ROP Baltic Winner 2016: "Kaunis ja tyypiltään feminiininen, rauhallinen luonne. Hyvä runko, erinomainen hännän kanto. Oikea luusto ja niska, kaunis feminiinen pää jossa erinomainen ilme. Erittäin kauniit pitkät ja hyvin tasapainoiset liikkeet. Erinomainen hännän kanto. Oikea turkin laatu".
 
Arvostelu Latvia Riga RN 12.11.2016, tuomarina Jukka Kuusisto, vak 1 eri sa pn2: "Hyvät mittasuhteet, miellyttävä pää, hyvä selkä ja runko. Hyvät kulmaukset ja liikkeet. Ei täydessä turkissa tänään".
 
Arvostelu Lahti KV 30.11.2016, tuomarina Heather Langfeld, val eri: "Erittäin mukava narttu. Lyhyt olkavarsi. Kaunis ulkomuoto ja hännän asento. Hyvät edes- takaiset ja sivuliikkeet".
 
Arvostelu Seinäjoki KV 22.10.2016, tuomarina Lars Widen, vak 1 eri sa pn1 cacib ROP: "Erinomainen ja puhutteleva, hyvin feminiinen kokonaisuus. Hyvin vahva ylälinja ja luusto. Rintakehä ok. Hyvin kulmautunut. Erinomaiset menevät liikkeet joissa hyvä tasapaino. Turkki ok, oikea väritys".
 
Arvostelu Rakvere Viro KR 16.10.2016, tuomarina Anatoli Zhuk, vak 2 eri sa pn2: "Erinomaista tyyppiä. Tarpeeksi luustoa. Hieman kapea eturinta. Liikkuu kevyesti ja tasapainoisesti. Erinomainen temperamentti".
 
Arvostelu Valmiera Latvia KR 15.10.2016, tuomarina Per Kristian Andersen, vak 1 eri sa pn1 ROP: "Erinomainen tyyppi ja koko. Oikeat mittasuhteet. Erittäin miellyttävä pää. Purenta ok. Erinomainen ylälinja, runko ja kulmaukset. Liikkuu erittäin hyvin. Mukava temperamentti, ok turkki".
 
Arvostelu Kalajoki rn 27.8.2016, tuomarina Jaana Hartus, vak 1 eri sa pn1 ROP: "Tasapainoisesti rakentunut jäntevä ja linjakas narttu, jolla oikea tyypillinen ryhti, riittävä runko sekä eturinta. Erittäin hyvä pää, turhan kookkaat korvat. Tasapainoiset kulmaukset. Tyypilliset kepeät liikkeet".
 
Arvostelu Druskininkai KV Liettua 05.08.2016, tuomarina Zaur Agabeyli, vak 1 eri pn2 luokkasert va-cacib -> cacib: "Erinomainen tyyppi, hyvin feminiininen. Erinomaiset etu- ja takakulmaukset. Erinomainen ylälinja, liikkuu erinomaisesti. Hyvä hännänkanto, voisi olla enemmän temperamenttia".
 
Arvostelu Pori KV 31.7.2016, tuomarina Vladimir Cairovic, vak 3 eri: "Keskivahva narttu. Tarpeeksi vahva lihaksisto ja kallo-osa. Keskipitkä niska, syvä rinta, oikea ylälinja. Hieman lyhyet etuliikkeet ja hieman kapeat takaliikkeet. Oikea hänään kanto. Oikea temperamentti". 
 
Arvostelu Mäntsälä KR 17.7.2016, tuomarina Bertil Lundgren, vak 3 eri sa: "Hieman pitkärunkoinen. Feminiininen pää. Hyvä kaula. Riittävästi kulmautunut. Hyvä runko. Hieno ylälinja ja hyväasentoinen häntä. Kantaa itsensä hyvällä askelella, joskin voisi olla hieman enemmän draivia. Hyväasentoiset raajat, turkki, väri ja värimerkit". 

Arvostelu Orivesi KR 16.7.2016, tuomarina Tuula Savolainen, vak 2 eri: "2 v narttu. Voisi olla mittasuhteiltaan hieman lyhyempi. Hieman pitkä lanne. Oikealinjainen pää. Hyvät korvat. Eturintaa voisi olla enemmän. Tilava runko. Riittävä raajakorkeus. Hieman luisu lantio. Hyvä raajaluusto.  Tasapainoinen raajarakenne. Hieman korkea kinner. Kapeat takaliikkeet, reipas sivuaskel. Hyvä turkki, hapsut ja häntä".
 
Arvostelu Kokkola KV 10.7.2016, tuomarina Margaret Davis, vak 3 eri: "2 vuotta, pää ok, oikea purenta. Tasapainoiset kulmaukset, syvä rinta. Hyvät takaliikkeet, edestä hieman ahtaat. Hieman matalan vaikutelman antava. Erinomainen".

Arvostelu Oulu KV 09.07.2016, tuomarina Jari Partanen, vak 1 eri sa pn1 ROP cacib: "Hyvin kaunis kokonaisuus. Erinomainen rotutyyppi ja koko. Kaunis pää, oikea ilme. Hieman isot korvat. Oikea tiivis kaula. Hyvä eturinta ja rintakehä. Oikea lanne ja lantio. Hyvässä näyttelykunnossa. Erinomainen väri ja värimerkit. Liikkuu tehokkaasti".
 
Arvostelu Alavus KR 12.6.2016, tuomarina Marjatta Pylvänäinen-Suorsa, vak 1 eri sa pn1 VSP: "Hyvät mittasuhteet. Hyvä koko ja luusto. Hyvät pään linjat. Kookkaat korvat. Hyvä k