FI JVA CIE BY EE LV MVA BYV-13 PMV-13 LVV-15 TLNW-16
Magicfox`s Malvira
"LUMO"

 

Rekisterinumero: FI21698/12

Syntynyt: 21.02.2012

Lumo Koiranetissä

Kasvattaja: Hanna Helin, kennel Magicfox`s
Omistajat: Hanna Helin ja Jarno Niemi

Terveystulokset:

Lonkat: AA 
Kyynärät: 00 
Polvet: 00
Silmät: ok, lievä dichtiasis (11.5.2015)
Selkä: Epävirallisesti kuvattu, terve

Luonteeltaan Lumo on ferrari, joka toimii bensalla (tai kerosiinillä), Taika taasen diiselillä. Tämä kuvaa äidin ja tyttären eroja hyvin :) Lumo RAKASTAA agilityä, vauhtia on niin paljon etteivät omat tassut meinaa perässä pysyä, ohjaajasta puhumattakaan... Kaikki noutohommat ovat myös pikkuneidin sydäntä lähellä. Nenänkäyttö on myös Lumosta ihanaa, jäljestys pääosin maavainuista mutta käyttää  tarpeen mukaan ilmavainuakin hyvin. Näyttelyissä Lumo on pärjännyt nuoreen ikäänsä nähden upeasti, onhan hän aika Lumoava ;)

Kotona Lumo on sellainen kainaloinen. Jos Taika nukkuu "omassa huoneessaan" sohvalla niin Lumo on aina siellä missä mekin. Niin päivällä kuin yölläkin- jokaisen yön on pikkuneiti nukkunut meidän sängyssä. Todella ihmisrakas, aktiivinen, hyvähermoinen, innostuva mutta myös rauhoittumaan kykenevä ihanuus- tässä paketissa on kaikki mitä tollerilta voin koskaan toivoa!

TULOKSIA

Paatsan Malja 2017
Lumolle myönnettiin Suomen noutajakoirajärjestön jakama Paatsan malja vuonna 2017 saavutetuista ansioista. Lumo on noutajien paras käyttö- ja näyttelykoira vuonna 2017.

MH- luonnekuvaus:

Suoritettu hyväksytysti 24.8.2013, tuomarina Anne Kuivinen.

AGILITY:

Midi-1 E LUVA, -10.72 s, 4. sija (hyppyrata)
Midi- 1 EH (10. virhepistettä, sijoitus 5,  hyppyrata)
Medi-1 EH (15. virhepistettä, agilityrata)

MEJÄ:

FI JVA

MEJÄ Mynämäki 19.08.2018, tuomarina Saija Kaleva, VOI 1 46 pistettä

Koeselostus: "Hyvin ohjattu lähtö, josta alkaa maa- ja ilmavainuinen jäljestystyö. Koira etenee pääsääntöisesti loivasti aaltoillen jäljen molemmin puolin mukavaa kävelyvauhtia. Ensimmäinen kulma, jolla katko, selviää rengastamalla. Toinen kulma tarkasti, kolmas laajalla kaarroksella. 3. osuudella laajempi lenkki jäljen sivussa. Makuista merkkaa kaksi ensimmäistä pikaisesti, kolmas ohi ja neljäs hienosti pysähtyen. Kaadon löysi ja oli siitä kiinnostunut. Hieno äänetön suoritus".

Tolleri-MEJÄ Virrat 12.08.2018, tuomarina Annamari Murtolahti, VOI 1 48 pistettä

Koeselostus: "Koira ohjataan jäljelle, josta alkaa sopivanvauhtinen jäljestys, missä käytetään hyväksi sekä maa- että ilmavainua. Kaikki osuudet edetään jälkitarkasti jäljen päällä tai sen välittömässä läheisyydessä. Vain yksi pisto jäljen sivuun viimeisellä osuudella, josta palataan omatoimisesti takaisin jäljelle. 1. kulma, jolla katko, veretyksen loppuun ja jäljentekijöiden saappaista tukea ottaen uuden osuuden alkuun. 2. kulma sääntöjen mukaisesti ja 3. kulma tarkasti. Makuista 1. ja 4. merkataan erinomaisesti, 2. ja 3. nopeasti pysähtyen. Suoraan kaadolle, joka kiinnostaa. Erinomainen, hiljainen jäljestystyö, jossa ohjaaja luottaa koiraansa".

MEJÄ Akaa 25.07.2018, tuomarina Karla Sohlman, VOI -

Koeselostus: "Lumo tutkii lähtömakauksen hyvin ja saatetaan mallikkaasti veriuralle. Alkaa sopivavauhtinen jäljestys jossa käytetään pääosin maavainua. 1:n osuus hyvin vain yksi pisto jäljen sivuun. Makuun kiertää aivan vierestä ohi. 1:n kulman katko veretyksen lopusta rengastus takana ja kaarroksella ulkokautta toiselle osuudelle. Se myös hyvin, vaikka maasto on haastavaa harvennushakkuualuetta. Osuuden makuun tutkii hyvin. Kolmannella kulmalla oli jäljentekijät tehneet pitkän piston suunnistusvaiheessa ja Lumo tekee kulmalla laajan rengastuksen takana ja palaa kulmalle jossa pieni pyörähdys ja 3:lle osuudelle. Tämä osuus on paljas hakkuuaukko jossa on todella kuuma ja siellä on vaikea kulkea. Lumo kuitenkin sinnikäästi työstää itsensä 3:lle kulmalle. Osuuden makuun tutkii. Kulmalle tultaessa on todella kuuma ja aikaa on mennyt haastavassa maastossa, joten koiran ohjaaja keskeyttää kokeen. Lumo osoitti sinnikkyyttä ja hyvää nenän käyttöä tänään. Valitettavasti olosuhteet olivat nämä. Tsemppiä jatkoon!".

MEJÄ Orivesi 27.06.2018, tuomarina Sanna Rantanen, VOI 1 44 pistettä

Koeselostus: "Alkumakaus tutkitaan yhdessä, sitten ohjattuna maa- ja ilmavainuiseen mukavavauhtiseen jäljestykseen. 1. osuus tarkasti, 1. kulman katkolla kaarretaan hieman ennen veren loppua ulkopuolelle, josta kaarroksella ensin veren loppuun, sitten tekijöiden jäljille ja veren jatkoon. 2. ja 3. osuudella yhdet laajemmat tarkastelut osuutta kohden. 4. osuudella pari pientä pyörähdystä. 2. kulma tarkasti, 3. hieman pitkäksi ja rengastaen jatkoon. Makauksista kaksi ensimmäistä merkataan pysähtyen, 3. vauhtia hidastaen ja nuuhkien, 4. ylittyy. Kaadolle suoraan, jää tutkimaan sorkkaa. Varma jälkityö, jossa pisteitä verottaa parit tarkistuslenkit ja makaukset".

Mejä Ilmajoki 23.06.2018, tuomarina Sanna Rantanen, VOI 2 34 pistettä

Koeselostus: "Ohjattu lähtö alkumakauksen tutkimisen jälkeen. Lumo jäljestää mukavaa kävelyvauhtia, tilanteen mukaan sekä maa- että ilmavainua käyttäen. Jäljen alku on runsasta pyöritystä, jäljestyksen punainen lanka ei ole löytyä eikä matka etene. Todetaan hukka ja otetaan uusi alku ensimmäiseltä makaukselta. Sitten työ asettuu uomiinsa ja jäljestys alkaa sujua. Osuuksilla vain muutamia narun, puolentoista mittaisia tarkistuspyörähdyksiä. Ensimmäisen kulman katko ratkeaa osin rengastaen, osin tekijöiden jälkiin tukeutuen. Toinen ja kolmas pienillä suunnantarkistuksilla. Makauksista ensimmäistä ei arvostella puhtaan jäljen osoittamisen vuoksi, toinen ja kolmas ohittuu, neljäs merkataan. Kaadolle suoraan, jää tutkimaan sorkkaa. Harmittava alku muuten hyvässä työssä!"

Mejä Ylöjärvi (Parkkuu) 13.06.2018, tuomarina Tommi Sianoja. VOI 1 47 pistettä

Koeselostus: "Lumo nuuhkii alkumakuun. Hyvin ohjattuna maa- sekä ilmavainuiseen jälkiuran päällä etenevään työhön. 1. osuuden puolivälissä pikku lenkki sivulla. 2. osuuden alussa ja 3. osuuden lopulla pikku kaarros sivussa. 4. jäljen mukaisesti. Kulmista ensimmäinen on katko. Se rengastaen jatkoon. 2. Meinaa ensin hieman oikaista, mutta palaa juuri ennen seuraavaa osuutta tarkistamaan kulman kohdan. Viimeinen jäljen mukaisesti. Makuut merkkaa kaikki pysähtyen ja nuuhkien, tosin kolmannen osoitus olisi saanut olla selkeämpi. Ilmavainulla kaadolle jota nuuhkaisee ja jää, mutta saisi olla siitä kiinnostuneempi".

Mejä Päijälä 20.05.2018, tuomarina Mikko Ahti, VOI 2 35 pistettä

Koeselostus: "Koira ohjataan jälkityöhön, jossa verijälkeä seurataan kaikilla osuuksilla jälkitarkasti ja reipasta vauhtia edeten. Jäljen aikana vain muutama lyhyt tarkistus, joilta itsenäisesti ja nopeasti palaa takaisin. Ensimmäisen osuuden loppupuolella lähtee määrätietoisesti vieraiden jälkien perään, tuomitaan hukka. Ensimmäistä kulmaa oikaistaan parikymmentä metriä ja kolmatta kulmaa vastaava määrä takakautta lenkillä. Toinen kulma on katko ja se selviää vaivattomasti. Makauksista koira merkkaa kaksi ensimmäistä ja kahdella viimeisellä vain nopea nyökkäys. Kaadolle suoraan ja sorkka kiinnosti. Tänään muuten hienoa jäljestystä, mutta harmittava työtapaturma ensimmäisellä osuudella".

Mejä Sastamala 16.05.2018, tuomarina Karla Sohlman, VOI 1 44 pistettä

Koeselostus: "Lumo tutkii lähtömakauksen ja saatetaan mallikkaasti veriuralle. Alkaa sopivavauhtinen jäljestys, jossa käytetään pääosin ilmavainua. Kaikki osuudet edetään hyvin, tehden joka osuudella parit pienet ja isommat pyörähdykset jäljen jommalle kummalle puolelle. Kolmannella osuudella kuljetaan pikku pätkä jäljen sivussa, sen suuntaisesti kuitenkin. Ensimmäinen kulma, jolla katko, veretyksen lopusta parilla rengastuksella jatkoon, toinen tarkasti, kolmas pienellä rengastuksella. Makauksista osoitti hyvin ensimmäisen ja toisen, kolmas kävellään yli, neljännellä pysähtyy ja nuuhkaisee nopeasti. Kaadolle suoraan ja se kiinnosti. Lumo osoitti omistavansa jälkikoiran nenän ja työtehtävä oli mieluinen. Koirakon työskentelyä oli ilo seurata. Pisteitä pudottaa matkan aikana tulleet pyörähtelyt ja makaukset".

Mejä Mynämäki 22.04.2018, tuomarina Juhani Heikniemi, VOI 1 42 pistettä

Koeselostus: "Alkumakaus osoitetaan ja siitä ohjatusti jäljelle. Sopivavauhtisessa jäljestyksessä käytetään pääasiassa maavainua. Makauksista merktaaan vain yksi. Katkokulma selviää lenkittäen. Seuraava kulma tarkasti ja heti sen jälkeen pieni tarkistus. Viimeinen pienellä suunnantarkistuksella. Jälkeä pitkin kaadolle jota pysähtyy nuuhkimaan".

Mejä Karvia 03.09.2017, Satakunnan kennelpiirin piirinmestaruuskoe, ylituomarina Kari Hyytiäinen, VOI 1 45 pistettä, PM- sija 5.

Koeselostus: "Koira jäljestää pääosin ilmavainulla jäljen päällä reipasta vauhtia edeten, tekee pari tarkistusta jäljen sivuille. Katkokulma selviää laajalla renkaalla, toinen kulma tarkasti ja kolmas muutama metri oikaisten. Makauksista yhden merkkaa selvästi ja kolme nopeasti. Sorkalle suoraan ja sitä nuuhkitaan. Hyvä suoritus".

Mejä Keuruu 27.08.2017, tuomarina Kalle Järvinen, VOI 1 43 pistettä

Koeselostus: "Lumolle näytetään alkumakuu, tästä alkaa vauhdikas jäljestys. Kaikilla osuuksilla pieni tarkistuspisto. Ensimmäinen ja toinen makuu merkataan, kolmas ja neljäs yli kävely. Ensimmäinen kulma erittäin tarkasti. Toinen kulma, jolla katko, lenkittäen jatkoon, kolmas kulma tarkastuslenkillä. Sorkalle suoraan ja saisi pikkuisen kiinnostua enemmän. Varmuustreeniä makuille ja suorille niin saadaan puuttuvat pisteet talteen".

Tollerimejä Virrat 06.08.2017, tuomarina Taina Ketola
Voi 2 36 pistettä

Koeselostus: " Alkumakuu tutkitaan, ohjattu lähtö. Koira jäljestää pääosin ilmavainulla jälkiuralla tai sen välittömässä läheisyydessä. Ensimmäisellä osuudella tarkistuslenkki jäljen kummallakin puolella. Kolmannella osuudella jäljen tuntumassa pyörähdys, muuten jälkitarkkaa työtä. Toisella osuudella tarvitaan pari kehotusta ohjaajalta työn jatkamiseen. Makauksista merkataan ensimmäinen, toinen ja neljäs. Kolmas ylitetään. Katkokulma kahdella rengastuksella tehokkaasti, toinen kulma lenkillä, kolmas tarkasti. Kaadolle tullaan suoraan, ohittaa sorkan parilla metrillä ja jatkaa jäljentekijöiden jälkiä pitkin, hukka. Uusi alku puhtaalta jäljeltä, menee suoraan sorkalle jota nuuhkii. Epäonnekkaasti ilmavainu vei lopussa sorkan ohi".

Mejä Pirkan nuuskut, Päijälä 21.05.2017, tuomarina Kari Grönman
Voi 2 36 pistettä

Koeselostus: "Koiralle osoitetaan lähtömakuu, josta hyvin ohjattuna jäljelle. Koira aloittaa pääosin maavainuisen, veriuralla tai sen välittömässä läheisyydessä, maastoon sopivaa vauhtia etenevän jälkityön. Ensimmäinen kulma, jolla katko, ensin veretyksen loppuun, sitten kaarroksia kulman takana, joiden aikana erkanee niin kauas jäljestä, ettei palaa -> hukka. Osoitetaan puhdas jälki ja jäljestys jatkuu. Muut kulmat jäljen mukaisesti. Makuista koira osoittaa 2. ja 4., 1. ja 3. ylittää. Kaadolle suoraan sorkkaa nuuhki  ja nuoli".

Mejä Sastamala 07.05.2017, tuomarina Juhani Heikniemi
Voi 1 46 pistettä, FI JVA

Koeselostus: "Alkumakauksella ohjaaja kertoo Lumolle päivän tehtävän ja siitä ohjatusti jäljelle. Vauhti on reipasta, koska ohjaaja pyrkii pitämään narun löysällä, jolloin koira määrää vauhdin. Työ on maavainuista ja jälkitarkkaa. Makauksista merkataan vain kaksi. Katkokulma kahdella lenkillä, toinen kulma taustan tarkistuksella. Kolmas tarkasti. Jälkeä pitkin kaadolle, jonka osoittaa nuuhkien".

Mejä Mynämäki 23.4.2017, tuomarina Jessika Järviniemi
Voi 1, 44 pistettä

Koeselostus: "Lumo- koira merkkaa alkumakauksen ja ohjatusti jäljelle. Koira etenee kaksi ensimmäistä suoraa osuutta aivan jälkiuralla tai välittömästi sen tuntumassa. Kolmannella osuudella pari tarkistuslenkkiä, samoin viimeisen osuuden lopulla, tästä ohjaajan kehoituksella takaisin jälkiuralle. 1. kulma jolla katko, Lumo jäljestää veretetyn osuuden loppuun ja nopeasti kaartaen seuraavalle osuudelle. 2. kulma tarkasti ja 3. kulmalla pyörimistä kulman takana, selvittää kuitenkin suunnan omatoimisesti. Makauksista kaksi merkkaa selvästi, yhden pikaisesti ja yhden ylittää. Kaadolle tulee suoraan jonka nuuskii ja nuolee. Hieno suoritus!"

Mejä Kangasala 10.8.2016, tuomarina Karla Sohlman
Voi 3, 22 pistettä

Koeselostus: "Lumo tutkii alkumakauksen ja saatetaan hyvin päivän työtehtävään. Alkaa reipasta vauhtia etenevä jäljestys, jossa kuljetaan 1. osuus maavainua ja loput ilmavainua. 1. osuus hienosti melkein jäljen päällä. 1. kulmalla katko veretyksen lopusta alkaa pyöriminen ja laajojen rengastusten tekeminen. Töitä tehdään mutta jatko ei selviä. Tuomitaan 1. hukka. 3. osuuden loppua kohden työskentely muuttuu aaltoilevaksi ja rengastuksia tekeväksi. Näistä yksi johtaa 2. hukkaan. Yritetään vielä ja loppu 3. osuutta hyvin kulmalle. Se laajalla lenkillä takaa. 4. osuudella pieniä pyörähdyksiä ja pistoja tehden kaadolle, joka kiinnosti. Kaikki makaukset Lumo osoitti. Lumon 1. osuuden työskentely lupaili hyvää tulosta päivälle. Harmittavasti sen jälkeen tapahtui parit työtapaturmat jotka himmensivät tuloksen. Jäljestää Lumo kyllä osaa".

Mejä Ikaalinen 15.7.2016, tuomarina Sanna Rantanen
Voi 2, 34 pistettä

Koeselostus: "Ohjattu lähtö. Lumo jäljestää mukavaa kävelyvauhtia pääosin maavainulla. Ensimmäisellä osuudella kaksi kaartoa jäljen sivuun, ensimmäinen kulma tarkasti. Toisella osuudella määrätietoinen poistuminen jäljeltä sorkanjälkiä seuraten aina hukkaan asti. Palautus puhtaalle jäljelle, jota hyvin katkokulmalle. Katko teettää kovati töitä kun Lumo rengastelee erittäin laajasti jälkeä vasemmalta, jäljen jatkuessa oikealle. Lopulta jatko kuitenkin löytyy tekijöiden jälkiä tukena käyttäen. Kolmas ja neljäs osuus kolmella lenkillä jäljen sivuun. Kolmas kulma jäljen mukaisesti. Makauksista Lumo merkkaa kaksi hyväksyttävästi, kaksi jää huomiotta. Kaadolle tullaan ilmavainula, jää nuuhkimaan sorkkaa. Tänään Lumo hairahti kerran sorkanjäljille, muutoin oikein mallikasta työtä".

Mejä Keuruu 19.6.2016, tuomarina Olavi Nurmiranta
Voi 3, 27 pistettä

Koeselostus: "Lumo tutkii lähtömakauksen ja aloittaa hieman reipasvauhtisen jäljestyksen. Koira tekee joka osuudella laajat tarkistukset ja vähän turhaa pyörimistä. Ennen ensimmäistä kulmaa Lumo poistuu määrätietoisesti jäljeltä, hukka. Katkokulma rengastaen, muut kulmat liian laajalla lenkillä. Makaukset Lumo merkkaa selvästi. Viimeisellä osuudella koira ajautuu koneuraa pitkin hukkaan saakka".

Mejä Päijälä 15.5.2016, tuomarina Antti Koski
Voi 2, 30 pistettä

Koeselostus: "Ohjaaja osoittaa koiralle alkumakauksen.  Alku nuuhkitaan ja siitä innokkaasti liikkeelle. Vauhti on tänään reipas, mutta maastoon sopiva. Jälkityö on pääosin tarkkaa jäljen päällä kaikilla osuuksilla. Toisen osuuden alussa muutamat tarkistukset ojien kohdalla, samoin viimeisellä osuudella. Ensimmäinen makaus osoitetaan hyvin. Seuraavien kohdalla vauhti ei pysähdy, viimeinen vierestä ohi. Katko ensimmäisellä kulmalla. Sitä selvitetään pitkään takana ja oikealla. Löydetään linnunraato, mutta ei enää veretystä. Hukka. Toinen kulma tarkasti. Viimeinen kulma hieman oikaisten. Kaadolle veretystä pitkin, sorkka kiinnosti. Haasteet ensimmäisellä kulmalla ja makausten osin puutteellinen osoittaminen laskevat tänään pisteitä ja palkintosijaa". 

 Tollerimejä Virrat 16.8.2015, tuomarina Antti Koski

Voi 1, 40 pistettä

Koeselostus:
"Lähti hieman hätäisesti, koira kuitenkin nuuhkii veren. Jälkityö alkaa reippaalla maavainulla. Loppua kohti otetaan myös ilmasta hajuja. Kaikilla osuuksilla lyhyitä pistoja jäljen sivuille. Toisen osuuden hakkuuaukolla kuljettiin tuulen alapuolella, kolmannella osuudella käytiin kaukana sivussa, palattiin kehoituksella. Yksi makaus osoitettiin selvästi pysähtyen, kolmas. Ensimmäisestä makauksesta mentiin ohi, muiden kohdalla vauhti ei pysähtynyt. Katkokulma ratkaistiin veretyksen lopusta rengastusta laajentaen. Toinen kulma terävästi, viimeinen suunnantarkistuksella. Sorkasta saadaan ilmavainu, jäädään nuuhkimaan kaatoa".

Luvia 18.05.2014, tuomarina Jarmo Nummijärvi
Avo1, 44 pistettä -> siirto voittajaluokkaan

Koeselostus:
"Hallittu jäljelle lähtö. Ilmavainuinen, verkasvauhtinen jäljestäjä. 1. osuus ja 2. osuuden puoliväliin asti jälkiuralla. 2. osuuden loppuosalla pöyrimistä jäljen molemmin puolin, molemmat kulmat tarkasti. Makaukset merkattiin. 3. osuuden alussa muutama sivupisto, enin osa osuudesta mallikasta jäljestystä. Lupaava nuori koira, jonka ohjaaja hyvin tuntee. Kaadon omisti nuuhkien".

Lempäälä 23.7.2013, tuomarina Sanna Rantanen
Avo 1, 46 pistettä

Koeselostus:
" Lumo nuuhkii alkumakauksen ja lähtee reippaasti matkaan. Jälkeä lähdetään etenemään reipasta kävelyvauhtia osin aivan jälkitarkasti ja avoimessa tuulisessa maastossa osin ilmavainulla hieman aaltoillen. 1. osuudella pienet tarkistuslenkit jäljen molemmille sivuille. 2. osuudella ajaudutaan uraa hieman jäljen sivuun, josta pienen selvittelyn jälkeen verijälki löytyy uudelleen. Lumo häiriintyy kehoituksista, mutta työrauhan saatuaan tehtävä on jälleen selkeä. 1. kulma tarkasti, makaus hyvin. 2. kulmalle hieman sivusta, makaus hyvin, kulma tarkasti. Kaadolle ilmavainulla, jää nuuhkimaan sorkkaa. Nuorelta koiralta hieno suoritus! "

25.5.2013 Tottijärvi, tuomarina Sanna Rantanen:
Mejä avo 2, 35 pistettä

Koeselostus:
"Lumolle osoitetaan päivän työtehtävä, mistä alkaa maa- ja ilmavainuinen sopivavauhtinen työ. Ensimmäisellä osuudella kahdet laajemmat lenkit ja toisella osuudella yksi. Kolmannella osuudella enemmän lenkkejä osuuden puolivälissä tuoreilla sorkan jäljillä. Lenkit tuottavat lopulta hukan, kun matka ei etene. Molemmat kulmat tarkasti ja makuut hyvin merkaten. Kaadolle suoraan, jää sorkalle. Nuori koira, josta kokemuksen myötä tulee varmasti mainio jäljestäjä". Avo 2 35 pistettä.

Vuoden 2013 Tulokas Tolleri- kisan 3.
Novascotiannoutajat ry:n vuoden 2017 MEJÄ- tollerikisan 5.
Pirkanmaan noutajakoirayhdistyksen vuoden 2017 MEJÄ- koira 4.
Keuruunseudun kennelkerhon vuoden 2017 MEJÄ- koira3.

Vesipelastus:

SOVE hyväksytty 28.7.2017 Ikaalinen , tuomarina Monica Lindroos. 70 pistettä.
Novascotiannoutajat ry:n vuoden 2017 VEPE tolleri- kisan 3.

Ikaalinen 27.07.2018: VEPE ALO 1 96 pistettä, tuomarina Monica Lindroos

Näyttelyt:

5 Kunniapalkintoa pentuluokasta
20 sert (16 Suomesta)
14 cacib
1 x NORD-SERT (Suomi)
9 x va-cacib
4 x va-sert
14 ROP- sijoitusta
 15 VSP- sijoitusta
Pohjoismaiden Voittaja 2013
Valko-Venäjän Voittaja 2013
Valko-Venäjän muotovalio
Viron muotovalio
Latvian muotovalio
Latvia Voittaja -15
Tallinnan Voittaja -16

Pirkanmaan Noutajakoirayhdistyksen Vuoden Näyttelykoira 2013
Novascotiannoutajat ry:n Vuoden 2013 Show- tollerikisan 3. ja narttujen paras
Novascotiannoutajat ry:n Vuoden 2017 Show- tollerikisan 4.
KSKK:n Vuoden 2017  näyttelykoirakisan 2.
Pirkanmaan  noutajakoirayhdistyksen Vuoden 2017 näyttelykoirakisan 2.
ISKK:n Vuoden 2017 Näyttelykoira.
Tollershown pn2 vuonna 2018
Tollershow Paras Pää ja Ilme 2018
Tollershow Paras Pari (yhdessä Minkun kanssa) 2018

TAMS:n  vuoden 2017 harrastuskoirakisan 2.

Pek1 KP, VSP- pentu, Pek3, ROP- pentu, Pek3, Pek2 KP, Pek4, Pek2, ROP- pentu
Pia Itkonen: JUK1 Eri SA Sert
Harri Lehkonen: Jun eh
Pedro Sanches Delerue: eri
Ewa Nielsen: Jun eh
Helin Kasun-Tensok: JUK3 eri SA
Arja Koskelo: JUK2 eri
Esko Nummijärvi: JUK3 eh
Pia Itkonen: Juk 1 Eri SA Pn3 Sert
Eduardo Gonzales Gipert: Juk 4 eri
Satu Ylä-Mononen: Juk 2 eri sa (2/11)
Raija Tammelin: Juk 1 eri
Helin Kasun- Tensok: Juk 1 eri SA pn2 Sert
Harto Stockmari: Juk 1 eri SA pn2 Sert
Elena Ruskovaara: Juk 1 eri SA pn1 Sert ROP
Rune Fagerström: Juk 2 eri SA pn2 va-sert
Börje Johansson: Juk 1 eri SA pn1 Sert VSP
Hannele Jokisilta: Juk 1 eri SA pn4
Anna Brankovic: Juk 3 eri
Paavo Mattila: Juk 1 eri SA pn3 va-sert
James Reynolds (Kanada): Nuk 1 eri SA pn3 sert
Soile Bister: Juk 1 eri SA pn3 sert
Tino Pehar: Nuk 1 eri SA pn2 sert va-cacib -> cacib (Taika pn1)
Nikola Smolic: Nuk 1 eri SA pn1 sert cacib (Taika pn2 va-cacib) VSP
Satu Ylä-Mononen: Juk 1 eri sa pn3 va-sert (Taika ROP)
Leni Finne: Nuk 2 eh
Jaana Hartus: Nuk 2 eri (2/11), Tollershow
Marko Lepasaar: Nuk 1 eri sa sert Cacib VSP -> Valko-Venäjän voittaja 2013
Sanja Vretenicic: Nuk 1 eri sa sert -> Valko-Venäjän muotovalio
Kirsi Nieminen: Nuk eh
Gert Cristensen: Nuk 2 eh
Tuula Savolainen: Vak 1 eri sa pn1 sert VSP
Pedro Sanches Delerue: Vak 2 eri sa
Paavo Mattila: Vak 1 eri sa pn2 sert
Irina Poletaeva: Vak 1 eri sa pn1 sert ROP
Pia Itkonen: Vak 1 eri sa pn1 sert cacib VSP
Henrik Frycstrand: Vak eri
Jaana Hartus: Vak 4 eri sa
Pekka Teini: Vak 2 eri sa pn3 va-sert
Helin Kasun-Tensok: Vak 1 eri sa pn1 sert ROP
Harto Stockmari: Vak 2 eri sa pn4 va-sert
Dinanda Mensik: Vak4 eri sa, Tollershow 2014
Tuula Savolainen: Vak 1 eri sa, pn1 sert VSP
Ferdinando Asnaghi: Vak 2 eri, Tartto
Svein Bjarne Helgesen: Vak3 eri sa pn3, Tartto
Jancik Leos: Vak 1 eri sa pn1 VSP cacib
Ann-Christin Johannos: Vak 2 eri sa pn3, Narva
Vladimir Piskay: Vak 1 eri sa pn1 ROP EE MVA, Narva
Helin Tenson: Vak  1 eri sa pn1 ROP, Tallinna
Inga Siil: Vak 1 eri sa pn1 VSP -> CIE, Tallinna KV
Elina Ruskovaara: Vak 4 eh
Marjatta Pylvänäinen-Suorsa: Vak 2 eri
Hannele Jokisilta: vak 1 eri sa pn3
Tanya Ahlman-Stockmari: Vak 1 eh
Christian Stefanescu: Vak 3 eri
Tiina Illukka: Vak 2 eri
Harto Stockmari: Vak 1 eri sa pn1 ROP
Helin Tenson: Vak 2 eri sa
Marjatta Pylvänäinen-Suorsa: Vak 2 eri sa pn2
Graham Kerr: Vak 1 eri sa pn2
Zsuzsanna Vaczi-Balogh: Vak 2 eri sa pn3 va-cacib
Wim Wellens: Vak 1 eri sa pn3 va-cacib
Rosimarie Wild: Vak 2 eri sa pn3
Orlagh Murray: Vak 1 eri sa pn2 va-cacib
Helin Tenson: Vak 1 eri sa pn1 VSP
Grzegorz Weron: Vak 1 eri sa pn1 sert cacib VSP -> LV MVA LVV-15
Cathy Delmar: Vak 3 eh
Pedro Sanches Delerue: Vak 2 eri sa pn3
Helin Tenson: Vak 1 eri sa pn1 ROP
Hans Rosenberg: Vak 1 eri sa pn1 VSP
Sverre Sand: Vak 2 eri sa pn3 va-cacib
Riitta-Liisa Lehtonen: Vak 1 eri sa pn2
Tarja Hovila: Vak 2 eri sa pn3
Eeva Rautala: Val eri
Rui Oliveira: Vak 4 eri sa
Matti Luoso: Vak 2 eri sa pn3
Harri Lehkonen: Vak 1 eri sa
Hilkka Salohalla: Vak 1 eri sa pn2
Kati Heiskanen: Vak 2 eri
Paavo Mattila: Vak 2 eri sa pn2
Helin Tenson: Vak 2 eri sa pn2
Dina Korna: Vak 1 eri sa pn1 VSP cacib TLNW-16
Tapio Eerola: Vak 2 eri sa pn2
Saija Juutilainen: vak 2 eri sa pn3
Riitta Niemelä: Vak 1 eri sa pn1 ROP
Marko Lepasaar: Vak 3 eri sa pn4
Arja Koskelo: Vak 4 eh
Svend Lovenkjaer: Vak 3 eri
Carl-Gunnar Stafberg: Vak 3 eri sa
Theo Leenen: Vak 1 eri sa pn2
Malgorzata Wieremiejczyk-Wierzchowska: Vak 1 eri sa pn2
Nemanja Jovanovic: Vak 2 eri sa pn4
Marjatta Pylvänäinen-Suorsa: Vak 2 eri sa pn2
Jari Partanen: Vak 3 eri
Margaret Davis: Vak 2 eri sa pn2 va-cacib
Tuula Savolainen: Vak 1 eri sa pn1 VSP
Bertil Lundgren: Vak 2 eri sa pn4
Vladimir Cairovic: Vak 2 eri
Zaur Agabeyli: Avk 1 eri pn1 ROP cacib
Flyora Chaikovskaya: Avk 2 eri
Augustin Ionescu: Avk 2 eri
Jaana Hartus: Vak 2 eri sa pn2
Per Iversen: Vak 3 eri
Per Kristian Andersen: Vak 2 eri sa pn2
Anatoli Zhuk: Vak 1 eri sa pn1 ROP
Lars Widen: Vak 2 eri sa
Heather Langfeld: Vak 4 eri sa
Sanna Kaven: Vak 2 eri sa pn3
Tiina Illukka: Val eri
Jaana Hartus: Val eri
Eva Nielsen: Vak 3 eri sa
Einar Paulsen: Vak 3 eri sa
Pia Itkonen: Vak 2 eri sa pn4
Markku Kipinä: Vak 2 eri
Riitta Niemelä: Vak 3 eri
Esko Nummijärvi: Vak 1 eri sa pn2
Raimo Louhio: Vak 1 eri sa
Paul Stanton: Vak 4 eri
Vesa Lehtoknen: Vak 2 eri sa pn4
Elena Ruskovaara: Vak 2 eri sa pn3
Pit Itkonen: Vak 2 eri sa pn4
Leni Finne: Vak 1 eri sa pn1 ROP
Jef Verrees: Vak 2 eri
Linda Jurgens: Vak 1 eri sa pn2 cacib
Harto Stockmari: Vak 1 eri sa pn1 ROP
Leila Kärkäs: Vak 1 eri sa pn2
Perttu Ståhlberg: Vak 1 eri sa pn3 va-cacib
Tarja Hovila: Vak 1 eri sa pn1 VSP
Matti Luoso: Vak 1 eri sa pn4
Jari Partanen: Vak 1 eri sa pn2
Paul Scanlon: Vak 2 eri sa pn3 va-cacib
Umit Özkanal: Vak 1 eri sa pn1 VSP cacib
Kirsi Nieminen: Vak 2 eri sa
Hassi Assenmacher-Feyel: Vak 1 eri sa pn1 ROP
Michelle E Scott (Kanada): Vak 2 eri sa pn1 ROP cacib
Paula Rekiranta: Vak 2 eri sa
Luis Peixoto: Vak 3 eri sa pn4
Douma Petroula-Effrossyni Richard: Vak 1 eri sa pn1 VSP cacib
Jan Roger Sauge: Val eri
Vesa Lehtonen: Vak 1 eri sa pn2
Madelene Rainey: Vak 2 eri sa pn4 vara-cacib
Paavo Mattila: Vak 1 eri sa pn3
Jari Partanen: Vak 1 eri sa pn1 VSP cacib
Harto Stockmari: Vak 3 eri sa
Jaana Hartus: Vak 2 eri sa pn2
Tiila Illukka: Vak 1 eri
Pirjo Aaltonen: Vak 1 eri sa pn1 ROP
Satu Ylä-Mononen: Vak 1 eri sa pn1 ROP
Jaana Hartus: Vak 1 eri sa pn2 va-cacib
Orru Gabi: Vak 1 eri sa pn2 Tollershow
Leni Finne: Vak 2 eri sa pn1 ROP nord-sert
Jaana Hartus: Vak 2 eri sa pn3
Riitta Niemelä: Vak 2 eri
Helin Tenson: Vak 3 eri sa
SNJ:n päänäyttely Lena Hägglund: Vak 2 eri sa pn3
Rune Fagerström: Vak 2 eri sa
Hannele Jokisilta: Vak 1 eri sa pn2 cacib
Tijana Konrad: Vak 3 eri (Latvia)
Natalia Borodajenko: Vak 2 eri pn2 (Latvia)
Satu Ylä-Mononen: Vak 1 eri sa pn4

Sertit, cacibit ja ROP/VSP arvostelut:
 

Riihimäki NORD 26.08.2018, vak 1 eri sa pn1 ROP nord-sert, tuomarina Leni Finne: "Oikeat mittasuhteet. Sopiva luusto. Oikealinjainen nartun pää. Aavistuksen kevyt kuono- osa. Hyvät silmät, korvat ja kaula. Erinomainen ylälinja. Erinomainen eturinta. Oikea hännän asento. Hyvä askelpituus". 

Tollershow Harjavalta, 28.07.2018, vak 1 eri sa pn2, tuomarina Orru Gabi: "6 vuotias, hyvin viehättävä ja oikean kokoinen narttu. Erittäin kaunis pää ja ilme. Tarpeeksi pitkä kaula, tasainen ylälinja. Hyväasentoinen häntä. Erittäin hyvä turkin laatu ja tiheys. Hyvä eturinta. Kauniit tassut. Hyvin esitetty".

Seinäjoki RN 21.07.2018, tuomarina Satu Ylä-Mononen, vak 1 eri sa pn1 ROP: "Kaunis, tasapainoisesti rakentunut narttu jolla erinomaiset mittasuhteet ja rungon vahvuus. Hyvä purenta. Kaunisilmeinen nartun pää. Erinomainen eturinta. Hyvin kulmautuneet raajat. Erinomainen häntä. Hyvät käpälät. Liikkuu erinomaisella askelpituudella. Liikkuu erinomaisesti edestä ja takaa. Kaunis turkki. Esiintyy erinomaisesti".

Äänekoski rn 02.06.2018, tuomarina Pirjo Aaltonen, vak 1 eri sa pn1 ROP: "Selvän sukupuolileiman omaava narttu. Sopiva luuston vahvuus. Tasapainoinen rakenne. Hyvät päänlinjat. Hyvinasettuneet korvat. Kaunis ilme. Hyvä runko ja tiivis ylälinja. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvin kannettu häntä. Sopiva askelpituus sivuliikkeessä. Hyvät takaliikkeet. Hyvä karvapeite".

Seinäjoki KV 28.10.2017, tuomarina Jari Partanen, vak 1 eri sa pn1 VSP cacib: "Hyvin viehättävä kokonaisuus. Erinomainen sukupuolileima. Erinomainen kiilamainen pää. Kaunis ilme. Hieman isot korvat. Erinomainen tiivis kaula. Hieno eturinta. Ihana täyteläinen runko. Priima lanne ja lantio. Upea häntä. Tehokkaat liikkeet. Erinomainen väri ja merkit- Hyvin miellyttävä käytös".

Joensuu KV 12.08.2017, tuomarina Douma Petroula-Effrossyni Richard, vak 1 eri sa pn1 VSP cacib: "5- vuotias narttu. Erittäin mukava ulkomuoto. Elegantti ylälinja. Erinomainen eturinta ja rintakehä. Oikea hännän asento. Ihana väri. Oikeat edes-takaiset ja sivuliikkeet".

Helsinki KV 29.7.2017, tuomarina Michelle E Scott (Kanada), vak 2 eri sa pn1 ROP cacib: " 5- vuotias. Tyypillinen pää ja ilme. Hyvä niska. Hyvä etuosa mutta olkapäiden asento voisi olla parempi. Hyvä rinta, erittäin hyvät kylkiluut. Erittäin tasapainoiset liikkeet. Hieman matalaraajaisen vaikutelman antava. Hyvä väri ja turkki.
Syy sijoitukseen kilpaluokassa -> vak 2 -> pn1: Liikkuu ja esiintyy paremmin kuin luokan voittanut pn kehässä.

Saarijärvi KR 23.7.2017, tuomarina Hassi Assenmacher-Feyel, vak 1 eri sa pn1 ROP: "Hyvin harmoninen narttu. Erinomainen pää, feminiininen ilme. Miellyttävät, hyvän väriset silmät ja erinomainen korvien kanto. Kaunis lyhyt kaula. Erinomainen runko, lyhyt selkä ja lanne. Erinomaiset raajat, rinta ja eturinta. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Erinomaiset liikkeet, hyvä hännänkanto. Hyvä turkki ja merkit sekä temperamentti".

Oulu KV 15.7.2017, tuomarina Umit Özkanal, vak 1 eri sa pn1 VSP cacib: "Kompakti narttu jolla tyypillinen pää ja oikea purenta. Hyvä ylälinja, hyvät kulmaukset. Mukavat, tyypilliset liikkeet. Hyvä turkki ja pigmentti. Erittäin hyvä tempperamentti."

Tuusula KR 1.7.2017, tuomarina Tarja Hovila, vak 1 eri sa pn1 VSP: "Feminiininen, sopusuhtainen narttu, erinomaista tyyppiä. Hyvänmallinen, feminiininen pää. Lempeä ilme. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyväasentoiset raajat. Erinomainen runko. Hyvä eturinta ja luusto. Oikea-asentoinen häntä. Erinomainen turkinlaatu. Liikkuu vapaasti ja kantaa itsensä kauniisti. Miellyttävä käytös ja esiintyy hyvin".

Heinävesi rn 10.6.2017, tuomarina Harto Stockmari, vak 1 eri sa pn1 ROP:"Vahva sukupuolileima. Oikeat mittasuhteet. Oikean muotoinen ja ilmeinen pää. Hyvä kaula. Vankka etuosa. Tilava runko. Rodunomaisesti kulmautunut. Liikkuu hyvin ja kantaa itsensä kauniisti".

Luige Viro rn 02.06.2017, tuomarina Leni Finne, vak 1 eri sa pn1 ROP: "Erinomaiset mittasuhteet, oikea luusto, kiva pään tyyppi. Erinomaiset tummat silmät, kiva kaula ja ylälinja. Erinomainen eturinta, runko ja kulmaukset. Kiva draivi ja hännän kanto".

Rakvere Viro KR 16.10.2016, tuomarina Anatoli Zhuk, vak 1 eri sa pn1 ROP: "Erinomaista tyyppiä. Oikea ilme ja kulmaukset. Liikkeet tarpeeksi kevyet ja tasapainoiset. Kyynerpäät voisivat olla lähenpänä runkoa. Erinomainen temperamentti".

Druskininkai KV 05.08.2016, tuomarina Zaur Agabeyli, vak 1 eri pn1 ROP cacib luokka- sert N-sert: " Oikea tyyppi. Hyvä rungon tilavuus. Hyvä etuosa ja kyynerpäät. Erinomaisesti kulmautunut. Erinomainen hännän kanto".

Orivesi KR 16.7.2016, tuomarina Tuula Savolainen, vak 1 eri sa pn1 VSP: "4.5 v narttu, jolla hyvä ylälinja. Raajakorkeutta voisi olla hieman enemmän. Oikealinjainen pää. Hyväasentoiset korvat. Hieman lyhyt kaula. Erinomainen eturinta ja tilava runko. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Hieman luisu lantio. Hyvä raajaluusto. tasapainoiset, hyväaskeliset liikkeet. Hyvä turkki, hapsut ja häntä".

Lahti rn 8.5.2016, Riitta Niemelä, vak 1 eri sa pn1 ROP: "Erinomainen feminiininen kokonaisuus. Hyvä koko ja mittasuhteet, miellyttävä pää ja ilme, kaunis ylälinja. Erinomainen runko, sopiva luuston vahvuus ja tasapainoiset kulmaukset. Hyvälaatuinen turkki, joskaan ei parhaimmillaan. Vaivattomat liikkeet, rauhallinen käytös".

Tallinna Winner KV 17.4.2016, Dina Korna, vak 1 eri sa pn1 cacib VSP TLNW-16: "Keskikokoinen, vahva luusto. Pään ja rungon suhde oikea, alaleuka voisi olla hieman vahvempi. Oikeat silmät ja korvat, hyvä ylälinja. Oikeanlainen rintakehä ja kulmaukset. Hieman laineikas turkki. Liikkuu ja esiintyy erittäin hyvin".

Tallinna erikoisnäyttely 22.8.2015, Hans Rosenberg, vak 1 eri sa pn1 VSP: "Feminiininen, erinomaista tyyppiä, mukava attitude, pienehkö pää, hyvä ilme ja korvat. Hyvät olkapäät, eturinta ja runko, tarpeeksi luustoa, hyvät takakulmaukset. Liikkuu hieman lyhyellä askelella sivusta, erittäin mukava asenne, hyvä turkki ja väri".

Hyvinkää rn 09.08.2015, Helin Tenson, vak 1 eri sa pn1 ROP: "Erinomaiset mittasuhteet ja raajaluusto. Hyvin feminiininen kaunis pää, ihana ilme, hyvät korvat. Erinomainen ylä- ja alalinja. Erinomainen turkki ja häntä, erinomaiset etukulmat, aavistuksen enemmän takakulmia voisi olla. Erinomaiset liikkeet ja esiintyminen".

Latvian voittaja KV Riga 28.6.2015, Grzegorz Weron, vak 1 eri sa pn1 VSP sert cacib: "Erittäin kaunista tyyppiä. Kaunis pää. Hyvä turkki. Kaunis eturinta. Tyypillinen ylälinja. Hyvin kulmautunut, erittäin ystävällinen".

Riihimäki KR 7.6.2015, Helin Tenson, vak 1 eri sa pn1 VSP: "Hyvin feminiininen narttu jolla kaunis pää, ilme ja ylälinja. Sopiva raajaluusto. Erinomainen turkki ja häntä sekä esitys".

Kihniö rn 18.4.2015, Harto Stockmari, vak 1 eri sa pn1 ROP: "Erittäin narttumainen kokonaisuus, jolla tyypilliset mittasuhteet. Kaunis pää ja ilme, hyvä purenta. Hyvä kaula, tilava runko. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä karva. Liikkuu joustavalla askelella ja kantaa itsensä kauniisti".

Narva KR 25.01.2015, Vladimir Piskay, Vak 1 eri sa pn1 ROP sert: "Elegantti narttu, erinomainen pää. Oikea ylälinja, erinomainen etuosa. Hieman suorat takakulmaukset. Erinomaiset liikkeet".

Kajaani KV 10.01.2015, Jancik Leos, Vak 1 eri sa pn1 VSP cacib: "Erittäin elegantti ja oikean tyyppinen narttu. Erinomainen rakenne. Mahtavat liikkeet. Oikein kulmautunut. Suuri temperamentti. Täydellinen rintakehä. Feminiininen keho. Silmät ja korvat oikeat, saksipurenta. Hyvä turkki".

Seinäjoki KR 25.10.2014, Tuula Savolainen, Vak 1 eri sa pn1 VSP: "2,5 v. Hyvät mittasuhteet ja raajakorkeus. Oikeanmallinen pää, hyvä ilme ja hyvät korvat. Hyvä rungon tilavuus ja tasapainoinen raajarakenne. Hyvä häntä. Sivuliikkeessä hyvä askelpituus. Hyvä karvanlaatu, hyvät hapsut. Karvanvaihto kesken".

Joensuu rn 02.02.2014 Helin Kasun-Tensok. Vak 1 eri sa pn1 sert ROP: " Hyvin feminiininen narttu, jolla sopiva luusto. Erittäin kauniit ääriviivat. Ihana ilme. Kauniit korvat. Erinomainen ylä-ja alalinja. Sopivasti kulmautunut edestä ja takaa. Kauniisti kannettu häntä, Sujuvat, tasapainoiset liikkeet. Ihana luonne!".

Pohjoismaiden Voittaja 2013 Helsinki, Pia Itkonen. Vak 1 eri sa pn1 sert Cacib VSP: "Erinomaista tyyppiä oleva viehättävä narttu. Erinomainen sivuprofiili. Kaunis pää ja ilme. Tasapainoiset erinomaiset kulmaukset. Hyvä raajaluusto ja käpälät. Kepeä liike. Käyttää hienosti häntäänsä. Puhutteleva kokonaisuus".

Kangasala rn 06.12.2013 Irina Poletaeva. Vak 1 eri sa pn1 sert ROP: "Excellent type. Compact. Well balanced. Very feminine. Lovely head and expression. Correct dentition. Excellent topline. Excellent shape of ribcage. Correct angulations. Sound movement. Typical coat and texture. Excellent markings".

Tuusniemi rn 23.11.2013 Paavo Mattila. Vak 1 eri sa pn2 sert: "Kaunis narttu, jolla hyvät mittasuhteet., otsapenger voisi olla hieman selvempi. Eriomainen runko, ylälinja ja raajat. Erittäin hyvä karvapeite, liikkuu hyvin, miellyttävä luonne".

Kouvola rn 10.11.2013 Tuula Savolainen. Vak 1 eri sa pn1 sert VSP: "21 kk, kaunislinjainen nuori narttu, jolla voisi raajakorkeutta olla enemmän. Kaunis pää, hieman kevyt alaleuka. Hyvät korvat, tiivis ylälinja. Hyvä eturinta. Oikean muotoinen rintakehä. Hyvinkulmautunut edestä ja takaa. Erinomainen häntä. Liikuu joka suhteessa tasapainoisesti ja hyvällä askeleella. Kaunis turkki, hyvä väri".

Joensuu KV 11.8.2013 Nikola Smolic. Nuk 1 eri sa pn1 sert cacib VSP: "Nice size and balance. Excelent expression. Nicely angulated both front and rear.  Strong topline. Moves with lot of reach and drive".

Joensuu KV 10.8.2013 Tino Pehar. Nuk 1 eri sa pn2 sert va-cacib -> cacib: "17 months old. Liitle bit low on legs. Should have wider skull and more stop. A bit light tailcarriage. Good angulation. Moves very well."

Vesilahti RN 3.8.2013 Soile Bister. Juk 1 eri sa pn3 sert: "Hyvin kaunislinjainen ja tasapainoinen nuori narttu, jolla hyvät mittasuhteet. Pää saa vielä hieman vahvistua. Hyvä runko ja raajat. Hyväasentoinen häntä. Erinomaiset liikkeet. Hyvä väritys ja miellyttävä luonne".

Helsinki KV 28.7.2013 James Reynolds (Kanada). Nuk 1 eri SA pn3 sert:  "Very feminine. Very typical bith. Lovely head and expression. Good coat. Good balance and proportions. Very good sidegait. Moves exceptionally well coming and going".

Tuusula KR 30.6.2013 Börje Johansson. Juk 1 SA pn1 VSP Sert: "Tilltalande junior, fackert huvud med utmärkt proportioner, välansetta trika tiga örön, utmärkt hals. Välbalanserad stark rygg, välansatt svans, utmärkt front, välvacklad oröstkorg med djup och långd. Utmärkta ben och tassar, vacker päls, rör sig med attityd"

Pietarsaari 16.6.2013 Elena Ruskovaara. Juk 1 SA pn1 ROP Sert: "Erinomainen tyyppi. Hyvin linjakas ja narttumainen. Tarpeeksi voimaa alaleuassa. Kuono saa jykevöityä. Hyvä runko. Seistessä haluttu ylälinja. Oikea-asentoinen häntä liikkuessa. Sopivat kulmaukset ja sen mukaiset reippaat ja etenevät liikkeet. Erinomainen esiintyminen. Hyvä karva ja käytös."


Tuuri KR 09.06.2013. Tuomari Harto Stockmari Juk 1 SA pn2 Sert." Narttumainen kokonaisuus. Oikeat mittasuhteet. Oikeanmuotoinen pää, hyvä purenta, hyvin kehittynyt eturinta, tilava runko, hyvä takaosa ja leveä reisi. Liikkuu joustavalla helpolla askelleella".

Jämsä  KR 19.5.2013. Tuomari Helin Kasun- Tensok. Juk 1 eri SA pn2 Sert:
"Erinomaista tyyppiä pienikokoinen, erinomaisen sukupuolileiman kantava narttu. Koolle sopiva luusto. Kaunis pää ja korvat. Kaunis ylälinja. Erinomaisesti kehittynyt eturinta ja rintakehä. Hyvät etu- ja riittävät takakulmaukset. Kauniisti kannettu häntä. Erinomaiset liikkeet!"

Laitila rn 20.4.2013. Tuomari Pia Itkonen. Juk1 eri SA pn3 Sert:
"Erinomainen tyyppi, kaunislinjainen, viehettäväilmeinen pää, kauniit ääriviivat, hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Kaunis kaula ja selkälinja. Häntä edukseen liikkeessä, hyvät käpälät, erinomainen karvapeite. Kauniit, vaivattomat liikkeet. Hyvin lupaava".

Valkeakosken ryhmänäyttely 6.12.2012. Jun eri 1 sa pn5 Sert! Tuomarina Pia Itkonen. Arvostelu: "Erinomainen juniorinarttu jolla feminiininen pää ja kaunis ilme. Kaunis kaula, ylälinja ja häntä. Erinomaisesti kulmautunut edestä ja takaa. Ylimääräisen löllön alta löytyy lupaava rintakehä. Kaunis leveä reisi. Kokoon sopiva raajaluusto. Kauniit merkit. Käyttää häntää edukseen liikkeessä. Esiintyy ja esitetään erinomaisesti."

Minskin KV- näyttely 07.09.2013 Belarus Winner 2013, tuomarina Marko Lepasaar: Nuk 1 eri sa sert Cacib VSP

Minskin KV- näyttely 08.09.2013, tuomarina Sanja Vretenicic: Nuk 1 eri sa sert -> BY MVA

Muita näyttelyarvosteluja  
 

 Näyttelyt: Tollershow 26.8. 2012: Narttupennut 5-7 kk (6 osallistujaa) 1. sija, kunniapalkinto, pn-2. Tuomari Satu Ylä-Mononen. Arvostelu: "Tasapainonen, kaunisrakenteinen narttupentu. Hyvä purenta. Lupaava nartun pää ja vahva luusto. Hyvät kulmaukset. Hyväasentoinen häntä. Liikkuu erinomaisesti. Kaunis lupaava turkki. Esiintyy erinomaisesti. Olisi vielä kauniinpi hoikemmassa kunnossa."

Oriveden pentunäyttely 22.09.2012: Narttupennut (7-9 kk, 3 osallistujaa) 1. sija, KP sekä VSP. Tuomari Jaana Hartus. Arvostelu: " Erinomaista tyyppiä oleva, hieman tuhdissa kunnossa esiintyvä, hyvin lupaavarunkoinen, hieman keskikokoa pienempi pentu. Hyväasentoiset raajat. Erittäin lupaava, ilmeikäs pää. Hyvät kulmaukset. Tyypilliset kepeät liikkeet joihin saisi tulla vielä voimakkuutta".

Tampereen pentunäyttely 30.9.12. Narttupennut 7-9 kk. KP ja ROP. Tuomari Maret Kärdi. Arvostelu: " 7 kk. Tuhdissa kunnossa esitetty narttupentu jolla aavistuksen etuasentoiset eturaajat mutta riittävät kulmaukset sekä edessä että takana. Oikeailmeinen pää jossa alaleuka vielä kehitysvaiheessa ja löysä purenta. Oikea-asentoiset korvat. Rodunomainen ryhti. Hyvin liikkeessä mukana työskentelevä häntä. Oikealaatuinen karvapeite jossa vielä pentumaista villavuutta. Pirteä ja yhteistyöhaluinen olemus". 

Turku KV 21.10.2012. Narttupennut 7-9 kk (4 kpl) PEK 2 KP. Tuomari Peter Bayersdorf. Arvostelu: "In a good condition. Well developed. Feminine haed. The head is not ready yet. Good bones. Good forechest. Back must become stronger. Very good behavening in the ring." 

Helsingin Best in Puppy show messukeskuksessa 11.11.2012. PEK1 KP ja ROP- pentu. Tuomarina Kati Heiskanen. Arvostelu: " Erinomainen, feminiinen kokonaisuus. Hyvät mittasuhteet. kaunis kiilamainen pää, hyvä ilme. Hyvä kaula, erinomainen runko ja hännän kiinnitys. Hyvät kulmaukset, luusto ja tassut. Liikkuu oikealla tolleriasenteella., ryhdikkäästi ja hyvällä askelmitalla.
Hyvät edestakaiset liikkeet. Erinomainen karvapeite, kaunis punainen väri, kauniit valkoiset värit. Erinomainen luonne".

Eura rn 10.3.2013. Tuomari Helin Kasun-Tensok. Juk 3 eri SA:
Erinomaista tyyppiä olevan feminiininen narttu. Kuono-osa voisi olla hieman täyteläisempi. Kaunis pää. Erinomaiset korvat. Erinomaiset etu- ja takakulmaukset. Kaunis pitkä häntä. Erinomainen turkki. Kauniit liikkeet. Erinomaisesti esitetty!"

Akaa rn 09.05.2013. Tuomari Raija Tammelin. Juk 1 eri:
 "Feminiininen, hyvät mittasuhteet, hyvä pään kiila, lempeä ilme. Hyvä yläinja, hyvä rungon tilavuus, hyvät kulmaukset. Hyvä etuaskel, takapotkun tulee kehittyä. Hyvä karva. Reipas käytös. Kantaa häntänsä hyvin. Ihana luonne!" 

Mikkeli KR 6.7 2013. Tuomari Hannele Jokisilta. Juk1 eri SA pn4:
"Erittäin narttumainen kokonaisuus. Lupaava nartun pää. Hyvä eturinta. Sopivat kulmaukset. Kokoon sopiva luusto. Saisi kasvaa vielä hieman raajakorkeutta. Vankka runko. Erinomaiset vahvat reidet. Kaunis karva. Erinomainen häntä liikkeeessä. Liikkuu hyvin".

Kurikka RN 20.7.2013. Tuomari Paavo Mattila. Juk 1 eri SA pn3 va-sert:
" Hyvin rakentunut nuori narttu. Hieman kevytkuonoinen pää, otsapengertä voisi olla hieman enemmän. Sopusuhtainen runko. Hyvälaatuinen karva. Hieman korkeahko häntä. Liikkuu hyvin. Miellyttävä käytös."

Alahärmä RN 17.8.2013. Tuomari Satu Ylämononen. Juk 1 eri SA pn3 va-sert:
" Tasapainoinen juniori jolla erinomaiset mittasuhteet. Hyvä purenta, oikeanmallinen pää, hieman kookkaat korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Vahva luusto ja ikään sopiva runko. Hyväasentoinen häntä, liikkuu erinomaisella askelpituuella, hyvin edestä ja takaa. Hyvä turkki ja väritys".

Tollershow Lahti 1.9.2013. Tuomari Jaana Hartus. Nuk 2 eri (2/11):
"Erittäin hyvässä lihaskunnossa, kompakti keskikokoa pienempi, erittäin tasapainoinen nuori narttu. Riittävät mittasuhteet. Ikäisekseen hyvä runko ja lupaava eturinta. Viehettäväilmeinen pää, kookkaat korvat. Hyvä ryhti, pysty olkavarsi, kepeät, tyypilliset sivuliikkeet".

Parkano rn 01.02.2014. Tuomari Pekka Teini. Vak 2 eri sa pn3 va-sert: "Keskikokoinen valionarttu, jolla oikea rotutyyppi ja tasapainoiset kulmaukset sekä valloittavan rauhallinen käytös tänään. Sievä pää ja ilme. Hyvä rakenne edessä. Hyvä pituus rintakehässä ja lantiossa. Hyvä turkinlaatu ja kaunis väri. Liikkuu hyvin tasapainoisesti".

Jämijärvi rn 22.03.2014. Tuomari Harto Stockmari. Vak 2 eri sa pn4 va-sert: "Narttumainen kokonaisuus, oikeat mittasuhteet. Hyvä pää, ilme ja purenta. Hyvä kaula, tilava runko. Normaalisti kulmautunut. Karva ei tänään parhaimmillaan. Liikkuu hyvin".

Porvoo KR 12.9.2015. Tuomari Riitta-Liisa Lehtonen. Vak 1 eri sa pn2: "Erittäin hyvän tyyppinen narttu, jolla hyvä pää ja ilme. Sopusuhtainen. Riittävä luusto. Kaunis selkälinja ja hännän kiinnitys. Upea kiiltävä karva. Normaalit liikkeet. Esiintyy rauhallisesti ja arvokkaasti".

Tuulos rn 03.10.2015. Tuomari Tarja Hovila. Vak 2 eri sa pn3: "Feminiinen narttu, erinomaista tyyppiä. Kaunismuotoinen nartun pää, purenta voisi olla tiiviimpi. Riittävä kaula, hyvä ylälinja , oikeanmallinen runko. Hyvä eturinta, sopiva luusto, hieman lyhyt ja pysty olkavarsi. Sopivat takakulmaukset. Hyvä häntä, erinomainen turkki, vapaat, ryhdikkäät liikkeet".

Kajaani KV 09.01.2016. Tuomari Harri Lehkonen. Vak 1 eri sa: "Hyvän kokoinen, iloisesti esiintyvä narttu. Miellyttävä pää ja ilme. Erittäin hyvät kulmaukset. Oikeat mittasuhteet tilavassa rungossa. Hyvä vahva turkki. Oikea-asentoinen häntä. Liikkuu hyvällä askeleella".

Kerimäki rn 02.04.2016. Tuomari Paavo Mattila. Vak 2 eri sa pn2: "Kaunis sopusuhtainen narttu. Kaunisilmeinen pää. Erittäin hyvä runko. Hyvä ylälinja ja raajat. Hyvälaatuinen karva. Liikkuu hyvin. Miellyttävä käytös".

Loviisa rn 07.05.2016. Tuomari Saija Juutilainen. Vak 2 eri sa pn3: "4 v. Hyvärunkoinen, oikealinjainen, hyväluustoinen narttu. Hyvät käpälät. Hyvin kaunis nartun pää ja ilme. Hyvä kuono ja purenta. Hyvä karvanlaatu ja kauniit värit. Liikkuu yhdensuuntaisesti, riittävästi voimaa takana. Kaunis ylälinja häntä. Mukava luonne".

Jämsä KR 05.06.2016. Tuomari Theo Leenen. Vak 1 eri sa pn2: "4- vuotias. Hyvä koko ja mittasuhteet. Kaunis, feminiininen pää. Hyvin asettuneet korvat. Täydellinen saksipurenta. Erittäin hyvin kulmautunut. Hyväluustoiset jalat. Vahva runko. Hyvä turkki. Liikkuu hyvin".

Jämsä RN 06.06.2016. Tuomari Malgorzata Wieremiejczyk-Wierzchowska. Vak 1 eri sa pn2: "Feminiinen. Elegantti. Hyvä runko. Hyvin elegantti pää. Hyvä niska ja ylälinja. Erinomainen rintakehä. Hyvä etuosa. Hyvin tasapainoinen. Hyvin kulmautunut. Hieman kapeat takaliikkeet. Liikkuu hyvin, hyvällä draivilla".

Kalajoki rn 27.8.2016. Tuomari Jaana Hartus. Vak 2 eri sa pn2: "Voimakasrunkoinen, aavistuksen pitkälinjainen narttu, jolla riittävä raajaluusto. Varsin hyvä eturinta. Hyvä linjakas pää, turhan kookkaat korvat. Varsin hyvät kulmaukset. Hieman pitkä lanneosa. Tyypilliset kepeät liikkeet". 

Tampere rn 6.12.2016. Tuomari Sanna Kaven. Vak 2 eri sa pn3: "Miellyttävä tyyppi. Hyvä pään malli ja ilme. Oikea purenta. Hyvä vahva kaula. Kokoon sopiva luusto. Hyvä rintakehä ja eturinta. Vahva lanne. Erinomainen lantio. Liikkuu yhdensuuntaisesti vetävällä askelella. Erinomainen häntä. Hyvä väri ja väritys sekä karvanlaatu. Miellyttävä reipas käytös".

Turku KV 22.01.2017. Tuomari Einar Paulsen. Vak 3 eri sa: "5- vuotias. Erittäin miellyttävä feminiinen pää, erinomainen ilme. Kiva leveä kallo. Hyvin asettuneet korvat. Oikea niskan pituus. Hyvin täyttynyt eturinta ja hyvät kylkiluut. Toivoisin hieman lisää raajakorkeutta. Erinomainen turkki. Oikeanlainen runko ja hännän asento. Hyvin kulmautunut takaa. Erittäin kivat takaliikkeet, hieman avoimet edestä, ok sivuliikkeet. Esiintyy kivasti".

Jämijärvi rn 02.04.2017. Tuomari Esko Nummijärvi. Vak 1 eri sa pn 2: "Rotutyyppi erinomainen. Mittasuhteiltaan oikea. Kevyt pää. Hyvä selkä, rinta, raajat ja häntä. Liikkuu hyvin".