FI JVA CIE BY EE LV LT BALT MVA BYV-13 PMV-13 LVV-15 TLNW-16
Magicfox`s Malvira
"LUMO"

 

Rekisterinumero: FI21698/12

Syntynyt: 21.02.2012

Lumo Koiranetissä

Kasvattaja: Hanna Helin, kennel Magicfox`s
Omistajat: Hanna Helin ja Jarno Niemi

Terveystulokset:

Lonkat: AA 
Kyynärät: 00 
Polvet: 00
Silmät: ok, lievä dichtiasis (11.5.2015)
Selkä: Epävirallisesti kuvattu, terve

Luonteeltaan Lumo on ferrari, joka toimii bensalla (tai kerosiinillä), Taika taasen diiselillä. Tämä kuvaa äidin ja tyttären eroja hyvin :) Lumo RAKASTAA agilityä, vauhtia on niin paljon etteivät omat tassut meinaa perässä pysyä, ohjaajasta puhumattakaan... Kaikki noutohommat ovat myös pikkuneidin sydäntä lähellä. Nenänkäyttö on myös Lumosta ihanaa, jäljestys pääosin maavainuista mutta käyttää  tarpeen mukaan ilmavainuakin hyvin. Näyttelyissä Lumo on pärjännyt nuoreen ikäänsä nähden upeasti, onhan hän aika Lumoava ;)

Kotona Lumo on sellainen kainaloinen. Jos Taika nukkuu "omassa huoneessaan" sohvalla niin Lumo on aina siellä missä mekin. Niin päivällä kuin yölläkin- jokaisen yön on pikkuneiti nukkunut meidän sängyssä. Todella ihmisrakas, aktiivinen, hyvähermoinen, innostuva mutta myös rauhoittumaan kykenevä ihanuus- tässä paketissa on kaikki mitä tollerilta voin koskaan toivoa!

TULOKSIA

Paatsan Malja 2017 ja 2019!
Lumolle myönnettiin Suomen noutajakoirajärjestön jakama Paatsan malja vuonna 2017 sekä 2019 saavutetuista ansioista. Lumo on noutajien paras käyttö- ja näyttelykoira vuonna 2017 ja 2019. Palkintoon oikeuttavat tulokset Lumo saavutti MEJÄ:ssä sekä näyttelyissä. Vuonna 2018 Lumo ylsi toiseksi parhaaksi noutajaksi Paatsan malja- kisassa.

MH- luonnekuvaus:

Suoritettu hyväksytysti 24.8.2013, tuomarina Anne Kuivinen.

AGILITY:

Midi-1 E LUVA, -10.72 s, 4. sija (hyppyrata)
Midi- 1 EH (10. virhepistettä, sijoitus 5,  hyppyrata)
Medi-1 EH (15. virhepistettä, agilityrata)

MEJÄ:

FI JVA

Selostukset 1- suorituksista

MEJÄ Päijälä 08.09.2019, tuomarina Annamari Murtolahti, VOI 1 46 pistettä

Koeselostus: "Koiralle osoitetaan alkumakaus ja se ohjataan kannustaen päivän työhön. Alkaa maastoon sopivavauhtinen jäljestyö, jossa käytetään hyväksi sekä maa- että ilmavainua. Kaikki suorat edetään jälkitarkasti jäljen päällä tai sen välittömässä läheisyydessä. Ensimmäinen kulma jolla katko, ensin veretyksen loppuun ja sieltä kahdella rengastuksella uuden osuuden alkuun. Toinen ja kolmas kulma tarkasti. Makauksista ensimmäinen ja toinen nuuhkaistaan nopeasti pysähtyen. Kolmas huolellisesti merkaten. Neljäs kävellään yli. Suoraan kaadolle, joka kiinnostaa. Hieno, itsenäinen jäljestystyö, jossa ohjaaja luottaa koiraansa. Tänään pisteitä pudottavat puutteelliset makauksien merkkaukset". 

Tollerien MEJÄ- mestaruus Virrat 04.08.2019, tuomarina Kari Grönman, VOI 1 44 pistettä, mestaruuskisan 7.

Koeselostus: "Koira tutkii lähtömakuun, josta huolellisesti ohjattuna krepityksen matkan. Koira aloittaa pääosin maavainuisen maastoon sopivaa vauhtia etenevän jälkityön. Koira etenee koko jäljestyksen ajan veriuralla tai sen välittömässä läheisyydessä. Toinen kulma, jolla katko, aiheuttaa runsaasti töitä, mutta lopulta uusi suunta löytyy. Muut kulmat jäljen mukaisesti. Makuista koira osoittaa pysähtyen ensimmäisen, toinen ohitetaan, kolmas ja neljäs nuuhkaistaan vauhdista. Kaadolle suoraan, sorkkaa nuuhki ja nuoli".

MEJÄ Asikkala 16.06.2019, tuomarina Kari Muje, VOI 1 48 pistettä

Koeselostus: "Hyvin ohjattu ja merkattu lähtö. Lumo jäljestää rauhallisesti ja tarkasti jälkiuralla kaikki suorat. Vain pari aivan pientä polveilua, joista yksi vie makuun ohi. Muut makuut Lumo merkkaa hyvin. Katko selviää varmasti parilla rengastuksella. 2. osuuden alussa osutaan lintupoikueeseen, josta ohjatusti ohi ja työ jatkuu heti. Muut kulmat tarkasti. Kaadolle suoraan, sitä jää tutkimaan. Loistavaa työtä riistavassa maastossa".

MEJÄ Eurajoki 05.05.2019, tuomarina Jarmo Nummijärvi, VOI 1 50 pistettä

Koeselostus: "Rutiinilla todetaan lähtömakaus. Tästä alkaa täysin virheetön jäljestämissuoritus. Makaukset merkattiin, katkokulma rengastuksella. Muut kulmat tarkasti, kaadolle pysähtyi. Erinomainen jäljestysparivaljakko".

MEJÄ Mynämäki 28.04.2019, tuomarina Juhani Heikniemi, VOI 1 41 pistettä

Koeselostus: "Alusta ohjatusti jäljelle. Vauhti on sopivaa ja työ sekä maa- että ilmavainuista. Jonkin verran tarkastellaan jäljen sivuja. 1. kulma oikaistaan hieman, katkokulmalla peura häiritsee koiran työtä, mutta uusi suunta selviää kuitenkin. Ennen viimeistä kulmaa kaarto jäljen sivuun ja sieltä kulmalle ja taas pieni kaarto jäljen sivulle. Makauksista merkataan kaksi kunnolla. Jäljen sivusta sorkalle, jota nuuhkii".

MEJÄ Mynämäki 19.08.2018, tuomarina Saija Kaleva, VOI 1 46 pistettä

Koeselostus: "Hyvin ohjattu lähtö, josta alkaa maa- ja ilmavainuinen jäljestystyö. Koira etenee pääsääntöisesti loivasti aaltoillen jäljen molemmin puolin mukavaa kävelyvauhtia. Ensimmäinen kulma, jolla katko, selviää rengastamalla. Toinen kulma tarkasti, kolmas laajalla kaarroksella. 3. osuudella laajempi lenkki jäljen sivussa. Makuista merkkaa kaksi ensimmäistä pikaisesti, kolmas ohi ja neljäs hienosti pysähtyen. Kaadon löysi ja oli siitä kiinnostunut. Hieno äänetön suoritus".

Tolleri-MEJÄ Virrat 12.08.2018, tuomarina Annamari Murtolahti, VOI 1 48 pistettä

Koeselostus: "Koira ohjataan jäljelle, josta alkaa sopivanvauhtinen jäljestys, missä käytetään hyväksi sekä maa- että ilmavainua. Kaikki osuudet edetään jälkitarkasti jäljen päällä tai sen välittömässä läheisyydessä. Vain yksi pisto jäljen sivuun viimeisellä osuudella, josta palataan omatoimisesti takaisin jäljelle. 1. kulma, jolla katko, veretyksen loppuun ja jäljentekijöiden saappaista tukea ottaen uuden osuuden alkuun. 2. kulma sääntöjen mukaisesti ja 3. kulma tarkasti. Makuista 1. ja 4. merkataan erinomaisesti, 2. ja 3. nopeasti pysähtyen. Suoraan kaadolle, joka kiinnostaa. Erinomainen, hiljainen jäljestystyö, jossa ohjaaja luottaa koiraansa".

MEJÄ Orivesi 27.06.2018, tuomarina Sanna Rantanen, VOI 1 44 pistettä


Koeselostus: "Alkumakaus tutkitaan yhdessä, sitten ohjattuna maa- ja ilmavainuiseen mukavavauhtiseen jäljestykseen. 1. osuus tarkasti, 1. kulman katkolla kaarretaan hieman ennen veren loppua ulkopuolelle, josta kaarroksella ensin veren loppuun, sitten tekijöiden jäljille ja veren jatkoon. 2. ja 3. osuudella yhdet laajemmat tarkastelut osuutta kohden. 4. osuudella pari pientä pyörähdystä. 2. kulma tarkasti, 3. hieman pitkäksi ja rengastaen jatkoon. Makauksista kaksi ensimmäistä merkataan pysähtyen, 3. vauhtia hidastaen ja nuuhkien, 4. ylittyy. Kaadolle suoraan, jää tutkimaan sorkkaa. Varma jälkityö, jossa pisteitä verottaa parit tarkistuslenkit ja makaukset".

Mejä Ylöjärvi (Parkkuu) 13.06.2018, tuomarina Tommi Sianoja. VOI 1 47 pistettä


Koeselostus: "Lumo nuuhkii alkumakuun. Hyvin ohjattuna maa- sekä ilmavainuiseen jälkiuran päällä etenevään työhön. 1. osuuden puolivälissä pikku lenkki sivulla. 2. osuuden alussa ja 3. osuuden lopulla pikku kaarros sivussa. 4. jäljen mukaisesti. Kulmista ensimmäinen on katko. Se rengastaen jatkoon. 2. Meinaa ensin hieman oikaista, mutta palaa juuri ennen seuraavaa osuutta tarkistamaan kulman kohdan. Viimeinen jäljen mukaisesti. Makuut merkkaa kaikki pysähtyen ja nuuhkien, tosin kolmannen osoitus olisi saanut olla selkeämpi. Ilmavainulla kaadolle jota nuuhkaisee ja jää, mutta saisi olla siitä kiinnostuneempi".

Mejä Sastamala 16.05.2018, tuomarina Karla Sohlman, VOI 1 44 pistettä


Koeselostus: "Lumo tutkii lähtömakauksen ja saatetaan mallikkaasti veriuralle. Alkaa sopivavauhtinen jäljestys, jossa käytetään pääosin ilmavainua. Kaikki osuudet edetään hyvin, tehden joka osuudella parit pienet ja isommat pyörähdykset jäljen jommalle kummalle puolelle. Kolmannella osuudella kuljetaan pikku pätkä jäljen sivussa, sen suuntaisesti kuitenkin. Ensimmäinen kulma, jolla katko, veretyksen lopusta parilla rengastuksella jatkoon, toinen tarkasti, kolmas pienellä rengastuksella. Makauksista osoitti hyvin ensimmäisen ja toisen, kolmas kävellään yli, neljännellä pysähtyy ja nuuhkaisee nopeasti. Kaadolle suoraan ja se kiinnosti. Lumo osoitti omistavansa jälkikoiran nenän ja työtehtävä oli mieluinen. Koirakon työskentelyä oli ilo seurata. Pisteitä pudottaa matkan aikana tulleet pyörähtelyt ja makaukset".

Mejä Mynämäki 22.04.2018, tuomarina Juhani Heikniemi, VOI 1 42 pistettä

Koeselostus: "Alkumakaus osoitetaan ja siitä ohjatusti jäljelle. Sopivavauhtisessa jäljestyksessä käytetään pääasiassa maavainua. Makauksista merkataan vain yksi. Katkokulma selviää lenkittäen. Seuraava kulma tarkasti ja heti sen jälkeen pieni tarkistus. Viimeinen pienellä suunnantarkistuksella. Jälkeä pitkin kaadolle jota pysähtyy nuuhkimaan".

Mejä Karvia 03.09.2017, Satakunnan kennelpiirin piirinmestaruuskoe, ylituomarina Kari Hyytiäinen, VOI 1 45 pistettä, PM- sija 5.

Koeselostus: "Koira jäljestää pääosin ilmavainulla jäljen päällä reipasta vauhtia edeten, tekee pari tarkistusta jäljen sivuille. Katkokulma selviää laajalla renkaalla, toinen kulma tarkasti ja kolmas muutama metri oikaisten. Makauksista yhden merkkaa selvästi ja kolme nopeasti. Sorkalle suoraan ja sitä nuuhkitaan. Hyvä suoritus".

Mejä Keuruu 27.08.2017, tuomarina Kalle Järvinen, VOI 1 43 pistettä

Koeselostus: "Lumolle näytetään alkumakuu, tästä alkaa vauhdikas jäljestys. Kaikilla osuuksilla pieni tarkistuspisto. Ensimmäinen ja toinen makuu merkataan, kolmas ja neljäs yli kävely. Ensimmäinen kulma erittäin tarkasti. Toinen kulma, jolla katko, lenkittäen jatkoon, kolmas kulma tarkastuslenkillä. Sorkalle suoraan ja saisi pikkuisen kiinnostua enemmän. Varmuustreeniä makuille ja suorille niin saadaan puuttuvat pisteet talteen".

Mejä Sastamala 07.05.2017, tuomarina Juhani Heikniemi

Voi 1 46 pistettä, FI JVA

Koeselostus: "Alkumakauksella ohjaaja kertoo Lumolle päivän tehtävän ja siitä ohjatusti jäljelle. Vauhti on reipasta, koska ohjaaja pyrkii pitämään narun löysällä, jolloin koira määrää vauhdin. Työ on maavainuista ja jälkitarkkaa. Makauksista merkataan vain kaksi. Katkokulma kahdella lenkillä, toinen kulma taustan tarkistuksella. Kolmas tarkasti. Jälkeä pitkin kaadolle, jonka osoittaa nuuhkien".

Mejä Mynämäki 23.4.2017, tuomarina Jessika Järviniemi
Voi 1, 44 pistettä

Koeselostus: "Lumo- koira merkkaa alkumakauksen ja ohjatusti jäljelle. Koira etenee kaksi ensimmäistä suoraa osuutta aivan jälkiuralla tai välittömästi sen tuntumassa. Kolmannella osuudella pari tarkistuslenkkiä, samoin viimeisen osuuden lopulla, tästä ohjaajan kehoituksella takaisin jälkiuralle. 1. kulma jolla katko, Lumo jäljestää veretetyn osuuden loppuun ja nopeasti kaartaen seuraavalle osuudelle. 2. kulma tarkasti ja 3. kulmalla pyörimistä kulman takana, selvittää kuitenkin suunnan omatoimisesti. Makauksista kaksi merkkaa selvästi, yhden pikaisesti ja yhden ylittää. Kaadolle tulee suoraan jonka nuuskii ja nuolee. Hieno suoritus!"

 Tollerimejä Virrat 16.8.2015, tuomarina Antti Koski

Voi 1, 40 pistettä

Koeselostus:
"Lähti hieman hätäisesti, koira kuitenkin nuuhkii veren. Jälkityö alkaa reippaalla maavainulla. Loppua kohti otetaan myös ilmasta hajuja. Kaikilla osuuksilla lyhyitä pistoja jäljen sivuille. Toisen osuuden hakkuuaukolla kuljettiin tuulen alapuolella, kolmannella osuudella käytiin kaukana sivussa, palattiin kehoituksella. Yksi makaus osoitettiin selvästi pysähtyen, kolmas. Ensimmäisestä makauksesta mentiin ohi, muiden kohdalla vauhti ei pysähtynyt. Katkokulma ratkaistiin veretyksen lopusta rengastusta laajentaen. Toinen kulma terävästi, viimeinen suunnantarkistuksella. Sorkasta saadaan ilmavainu, jäädään nuuhkimaan kaatoa".

Luvia 18.05.2014, tuomarina Jarmo Nummijärvi
Avo1, 44 pistettä -> siirto voittajaluokkaan

Koeselostus:
"Hallittu jäljelle lähtö. Ilmavainuinen, verkasvauhtinen jäljestäjä. 1. osuus ja 2. osuuden puoliväliin asti jälkiuralla. 2. osuuden loppuosalla pöyrimistä jäljen molemmin puolin, molemmat kulmat tarkasti. Makaukset merkattiin. 3. osuuden alussa muutama sivupisto, enin osa osuudesta mallikasta jäljestystä. Lupaava nuori koira, jonka ohjaaja hyvin tuntee. Kaadon omisti nuuhkien".

Lempäälä 23.7.2013, tuomarina Sanna Rantanen
Avo 1, 46 pistettä

Koeselostus:
" Lumo nuuhkii alkumakauksen ja lähtee reippaasti matkaan. Jälkeä lähdetään etenemään reipasta kävelyvauhtia osin aivan jälkitarkasti ja avoimessa tuulisessa maastossa osin ilmavainulla hieman aaltoillen. 1. osuudella pienet tarkistuslenkit jäljen molemmille sivuille. 2. osuudella ajaudutaan uraa hieman jäljen sivuun, josta pienen selvittelyn jälkeen verijälki löytyy uudelleen. Lumo häiriintyy kehoituksista, mutta työrauhan saatuaan tehtävä on jälleen selkeä. 1. kulma tarkasti, makaus hyvin. 2. kulmalle hieman sivusta, makaus hyvin, kulma tarkasti. Kaadolle ilmavainulla, jää nuuhkimaan sorkkaa. Nuorelta koiralta hieno suoritus! "

Vuoden 2013 Tulokas Tolleri- kisan 3.
Novascotiannoutajat ry:n vuoden 2017 MEJÄ- tollerikisan 5.
Pirkanmaan noutajakoirayhdistyksen vuoden 2017 MEJÄ- koira 4.
Keuruunseudun kennelkerhon vuoden 2017 MEJÄ- koira3.

Vesipelastus:

SOVE hyväksytty 28.7.2017 Ikaalinen , tuomarina Monica Lindroos. 70 pistettä.
Novascotiannoutajat ry:n vuoden 2017 VEPE tolleri- kisan 3.

Ikaalinen 27.07.2018: VEPE ALO 1 96 pistettä, tuomarina Monica Lindroos
Ikaalinen 28.06.2019: VEPE ALO 3 74 pistettä, tuomarina Monica Lindroos
Ikaalinen 30.08.2019: VEPE ALO 3 75 pistettä, tuomarina Jan Simolin

Näyttelyt:

5 Kunniapalkintoa pentuluokasta
20 sert (16 Suomesta)
17 cacib
3 x NORD-SERT (Suomi)
6 X NORD VA-SERT (Suomi)
11 x va-cacib
4 x va-sert
20 ROP- sijoitusta
 16 VSP- sijoitusta
 1 x ROP- veteraani
Pohjoismaiden Voittaja 2013
Valko-Venäjän Voittaja 2013
Valko-Venäjän muotovalio
Viron muotovalio
Latvian muotovalio
Liettuan muotovalio
Baltian muotovalio
Latvian Voittaja -15
Tallinnan Voittaja -16

Pirkanmaan Noutajakoirayhdistyksen Vuoden Näyttelykoira 2013
Novascotiannoutajat ry:n Vuoden 2013 Show- tollerikisan 3. ja narttujen paras
Novascotiannoutajat ry:n Vuoden 2017 Show- tollerikisan 4.
KSKK:n Vuoden 2017  näyttelykoirakisan 2.
Pirkanmaan  noutajakoirayhdistyksen Vuoden 2017 näyttelykoirakisan 2.
ISKK:n Vuoden 2017 Näyttelykoira.
Tollershown pn2 vuonna 2018
Tollershow Paras Pää ja Ilme 2018
Tollershow Paras Pari (yhdessä Minkun kanssa) 2018
TAMSK:n  vuoden 2017 harrastuskoirakisan 2
TAMSK:n vuoden 2018 harrastuskoirakisan 1. jaetulla sijalla Minkun kanssa
ISKK:n Vuoden 2018 MEJÄ- koira
Tollershow Paras Pari (yhdessä Minkun kanssa ) 2019
Ikaalisten seudun Kennelkerho ry Vuoden 2019 MEJÄ- koira